LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met iDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
BOVAG gecertificeerd

Plateauwagens & kippers

Plateauwagens en kippers tegen een scherpe prijs

Plateauwagens en kippers zijn ontworpen om optimaal gebruik te kunnen maken van het laadoppervlak van een trailer. De aanhangers lenen zich vooral voor het vervoer van stapelbare of grote materialen, die het zonder de bescherming van een gesloten bak afkunnen.

Grond en puin kun je ook makkelijk vervoeren en kiepen met een kipper. Met name ondernemers behoren tot de doelgroep van plateauaanhangers, maar lichte enkelas plateauwagens worden ook wel door particulieren gekocht. PAK Aanhangwagens biedt u bij de aanschaf van een plateautrailer of kipper keuze uit meerdere merken, die aantrekkelijk geprijsde topkwaliteit leveren.

Laad- en losgemak van de aanhanger plateauwagen

Enkelas, tandemas en tridemas plateauaanhangwagens en kippers zijn door de open bak vergelijkbaar met gebruikelijke open aanhangers. Wat deze trailers toch anders maakt, is het feit dat de borden rondom de bak zijn te verwijderen of door middel van scharnieren kunnen worden neergeklapt. Dit is mogelijk doordat de spatborden, wielkasten en wielen onder de laadvloer zijn geplaatst. Een traditionele open aanhanger heeft de wielen, behuizing en spatbescherming naast de bak, waar het geheel tot ongeveer halverwege de zijbordhoogte reikt. Plateautrailers en kiepaanhangwagens danken hun naam aan het feit dat bij het omlaag klappen van de borden een ruim laadplateau ontstaat. Heftrucks kunnen daardoor tot aan de rand van de laadvloer rijden en een pallet perfect positioneren voordat de chauffeur de lepels laat zakken. Daardoor kan een plateauwagen enkelasser, tandemas en tridemas over de volledige breedte en lengte worden geladen. Plateauaanhangers zijn behalve voor lege en volgeladen pallets ook een praktische transportoplossing voor sloop-, bouw- en tuinafval, balken, latten, houtplaten en ander plaatmateriaal.

Verschillende soorten kiepaanhangwagens

De categorie met kipaanhangers is de meest uitgebreide. Niet alleen vindt u hierin exemplaren in gewichtsklassen variërend van 750 tot 3500 kg, onder de tandemassers zijn tevens de meeste merken vertegenwoordigd. Van veel van deze fabrikanten hebben we bovendien meerdere modellen op voorraad. En anders is de gewenste kipper tandemas altijd te bestellen. Naast de reeds genoemde fabrikanten Loady, Ifor Williams en Saris, bestaat het assortiment uit kipwagens van Proline en Easyline. Proline biedt van de beschikbare merken de meeste keuze. In de grote voorraad die wij van deze trailerbouwer hebben zijn tandemas kippers te koop met totaalgewichten van 2700 en 3500 kg. De afmetingen daarvan lopen uiteen van 301×165 cm tot 401×202 cm. Kieptrailers van Easyline zijn verkrijgbaar in de gewichtsklassen 1500, 2000 en 2700 kg. Qua formaat zijn ze vergelijkbaar met de Proline kipaanhangwagens van 2700 kg.

Aanhangwagen nieuw: verkoop, verhuur en lease

PAK Aanhangwagens is niet alleen een professionele dealer in nieuwe aanhangers. Wij hebben ook een verhuurafdeling, waar u terechtkunt wanneer u tijdelijk een aanhangwagen of paardentrailer nodig heeft. In navolging van ons verkoopaanbod laat ook het verhuurassortiment een grote diversiteit zien. In onze verhuur vindt u onder meer motortrailers, plateauwagens, huifaanhangwagens, machine- en autotransporters, schamelwagens, paardentrailers, kippers en koelaanhangers. Mocht u een huuraanhangwagen voor een langere periode willen gebruiken, dan is het wellicht aantrekkelijk om deze te leasen. Net als bij het huren zijn de kosten beperkt. U kunt kiezen voor een leaseperiode tussen 12 en 72 maanden. Wilt u een nieuwe aanhanger kopen, huren, leasen of een speciaal ontwerp laten maken? U kunt ons e-mailen, bellen of het online contactformulier invullen.

Waar moet ik op letten als ik een aanhangwagen koop?

Aanhangwagens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat de aanhangwagen aansluit bij de werkzaamheden die u vaak uitvoert. De gewichten en afmetingen zijn hierbij het belangrijkste. Voor specifiek advies kunt u het beste contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, zij zorgen voor een oplossing op maat.

Welke merken aanhangers biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens bieden wij een ruim assortiment aan aanhangwagens. Proline, Easyline en Ifor Williams zijn onze topmerken, verder leveren wij ook aanhangwagens van de premium Nederlandse merken Anssems, Hulco en Saris. Voor de beste ongeremde bakwagen leveren wij aanhangers van het merk Loady. Voor de beste paardentrailers hebben wij de merken Cheval Liberté, Careliner, Proline en Ifor Williams in ons assortiment.

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een aanhangwagen te mogen rijden?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde aanhanger te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de aanhanger, niet door het aantal assen van een aanhangwagen, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. Deze pagina vindt u hier.

Kan ik een aanhangwagen leasen bij PAK Aanhangwagens?

De aankoop van een aanhangwagen of paardentrailer brengt vaak een behoorlijke investering met zich mee. Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een trailer of aanhanger echter graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een aanhangwagen te leasen. U financiert de aanschaf van uw aanhanger dan middels een beperkt vast bedrag per maand. Na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom.