Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.
Ruim 50 jaar ervaring
Binnen 24 uur geregeld
Alle producten online te bestellen
Maak direct een afspraak

U kunt onderstaand formulier invullen om een afspraak met onze werkplaats te maken. Wij zullen aan de hand van uw aanvraag contact met u opnemen.

  Bedrijfsnaam
  Naam*
  Telefoonnummer*
  E-mailadres*
  Merk aanhangwagen
  Kenteken
  Bijzonderheden
  Zodra wij uw aanvraag ontvangen nemen wij z.s.m. telefonisch contact met u op om een datum af te spreken

  Onderhoud en reparatie aanhangwagens

  Van welk merk uw trailer ook is, door het gebruik ervan is slijtage onvermijdelijk. Dit gebeurt zonder dat u het doorheeft, en er kan een tijd overheen gaan voordat hierdoor een aanhanger reparatie nodig is. Het is echter beter om het niet zover te laten komen. Dat doet u het best middels periodiek onderhoud aan de aanhangwagen door een vakbekwaam bedrijf. Daarmee blijft uw aanhanger goed functioneren en is de veiligheid zoveel mogelijk gegarandeerd. Voor servicegericht traileronderhoud komt u naar PAK Aanhangwagens. Onze monteurs met Bovag-certificatie staan voor u klaar en voeren naast aanhanger onderhoud tevens aanhangwagen reparatie en trailerkeuringen uit.

  Even sparren over de mogelijkheden of deze pagina delen in je netwerk?
  Deel deze pagina
  Onderhoud en reparatie aanhangwagens

  Aanhangwagen onderhoud verlengt de levensduur

  Een betrouwbare aanhanger is veel waard en regelmatig onderhoud wordt dan ook om meerdere redenen geadviseerd. Allereerst maakt het uw aanhangwagen of paardentrailer veiliger. Niet alleen voor het andere verkeer op de weg, maar ook voor uw medewerkers en uzelf. Tijdens de rit kunt u ervan uitgaan dat alles naar behoren werkt: van de richtingaanwijzers tot de remmen en van het hang- en sluitwerk tot de verlichting. Daarnaast zorgt onderhoud ervoor dat het laden en lossen altijd vlekkeloos verloopt. Met name als een aanhangwagen hiertoe over een accubediening of hydraulische systemen beschikt, moet u uit kunnen gaan van een perfecte werking. Niet onbelangrijk is verder dat u met frequent onderhoud van een aanhanger langer gebruik van de trailer kunt maken. Door het tijdig constateren en verhelpen van beginnende gebreken, voorkomt u dat deze zich uitbreiden en de werking van andere onderdelen ondermijnen. Daardoor hoeven in een later stadium geen grotere en dus duurdere reparaties te worden verricht.

  Hoe vaak is aanhanger onderhoud nodig?

  Om de hoeveel tijd een aanhangwagen onderhoud nodig heeft, ligt aan diverse zaken. Belangrijk is bijvoorbeeld de frequentie waarmee een trailer gebruikt wordt. Rijdt u er meerdere dagen per week mee, dan is minimaal één maal per jaar goed onderhoud vereist. Bent u minder vaak met uw paardentrailer of aanhanger onderweg, dan volstaat een onderhoudsbeurt eens per twee jaar. Vanzelfsprekend maakt het wel een verschil of u lange of korte ritten maakt en of u steeds de maximale laadcapaciteit benut. Elke keer dat u uw aanhanger gebruikt, is deze hoe dan ook aan slijtage onderhevig. Verder speelt een rol welke aanhangwagen u bezit. Een ongeremde open enkelasser heeft bijvoorbeeld minder onderdelen waaraan onderhoud nodig is, dan een geremde machinetransporter of tridemas kipper. Bij zware en gespecialiseerde trailers kan een frequentere technische controle dus wenselijk zijn om steeds veilig de weg op te kunnen. Vooral als deze intensief worden ingezet. Uiteraard is langdurige inactiviteit eveneens van invloed.

  Onderhoud aanhangwagen laten uitvoeren

  Of u nu als bedrijf of particulier gebruikmaakt van verlengd vervoer, het is altijd verstandig om uw aanhangwagen regelmatig te laten checken. U kunt daarvoor terecht bij PAK. In onze werkplaats staan gekwalificeerde monteurs voor u klaar, die wekelijks met onderhoud bezig zijn en ervaring hebben met alle soorten trailers. We werken aan de hand van de Bovag-checklist en controleren bij reguliere onderhoudsbeurten het chassis, de verlichting, opbouw, assen en remmen. Bij ons krijgt uw aanhanger dus een officiële Bovag onderhoudsbeurt. Zijn er bijzonderheden en wilt u dat wij ergens extra naar kijken? Dan kunt u dat voorafgaand aan het onderhoud van de aanhanger doorgeven.

  Adres voor kleine en grote aanhanger reparatie

  Indien nodig voeren wij tijdens aanhangwagenonderhoud meteen reparatiewerkzaamheden uit. Gaat het om een grote reparatie, dan zullen we altijd eerst contact met u opnemen. Daarnaast kunt u natuurlijk ook buiten de periodieke onderhoudsbeurten om op ons rekenen voor reparatie van aanhangwagens. U bent bij ons welkom met alle soorten trailers, inclusief aanhangers voor boot- en surfplankenvervoer. In plaats van een aanhangwagen reparatie te laten verrichten, kan het kostentechnisch soms overigens interessanter zijn om te kiezen voor een vervangend exemplaar.

  Reparatie of onderhoud aanhanger regelen

  Heeft uw boot- of paardentrailer, caravan of andere aanhangwagen onderhoud of een reparatie nodig? Dan kunt op ons rekenen. PAK is behalve een verkoop- en inkoopadres voor aanhangers ook een specialist voor onderhoud en reparatie aanhangwagens. De werkplaats beschikt over alle daarvoor benodigde faciliteiten en onze monteurs hebben jarenlange ervaring. Wij helpen u dus snel weer op weg. Daarnaast zijn wij u ook van dienst bij het keuren van trailers en caravans. Een afspraak maken voor een keuring, onderhoud of een aanhanger reparatie kan telefonisch of door het antwoordformulier in te vullen. U vindt al onze gegevens op de contactpagina.

  Tweedehands aanhanger met onderhoud

  Op zoek naar een voordelige trailer, vindt u bij PAK Aanhangwagens een gevarieerd aanbod occasions. Deze hebben allemaal een kwaliteitscontrole gekregen. Verder voldoen onze gebruikte aanhangers aan alle wettelijke eisen voor het wegverkeer. Bij aankoop kunt u desgewenst bijkomend onderhoud aan de aanhangwagen aanvragen. Daarbij checken we uitgebreid de staat van de belangrijkste onderdelen. U krijgt dan ook meteen drie maanden garantie op de trailer. Voor zo’n onderhoudsbeurt vragen wij een kleine meerprijs. Om het totaalbedrag gespreid te betalen, kunt u net als voor een nieuwe aanhanger voor een occasion eveneens een leasecontract afsluiten.

  Huuradres voor uw aanhangwagen

  Om geen reparatie of onderhoud te hoeven laten uitvoeren, is het goed mogelijk om bij ons een trailer te huren. Wij hebben huuraanhangwagens voor vrijwel alle soorten transport en in uiteenlopende gewichtsklassen. Het assortiment omvat onder andere koelwagens, kippers, transporters, huifaanhangers en paardentrailers. U krijgt in alle gevallen een goed onderhouden aanhangwagen mee, waarop u 100% kunt vertrouwen. Om zeker te zijn van de beschikbaarheid, adviseren wij u op tijd te reserveren.

  Over onze werkplaats

  Veel gestelde vragen

  Kan ik het maximale gewicht op mijn kenteken laten aanpassen?

  Ja, het is mogelijk om het maximale gewicht aan te passen. Hiervoor moet u een formulier invullen bij het RDW. Wanneer aan alle eisen voldaan is, wordt de aanhanger herkeurd.

  Is een mistlamp verplicht op een aanhanger?

  Sinds 1 januari 2005 moeten alle aanhangwagens een mistachterlicht hebben. De verplichting van het mistachterlicht komt voort uit de Europese wetgeving. Die schrijft voor dat vrijwel alle aanhangwagens een mistachterlicht moeten hebben. Daaronder vallen ook onder meer vouwwagens, caravans, paardentrailers en boottrailers. Voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg geldt de verplichting al een langere tijd.

  Wat is een geschikte bandenspanning voor mijn aanhangwagen of paardentrailer?

  Welke bandenspanning moet er in mijn band? De bandenspanning van een aanhanger ligt tussen de 3.0 en 4.5 bar of tussen de 5.0 en 6.0 bar (veelal bij kleinere maat banden 10 – 13 inch). De druk staat vaak vermeld op de band zelf, let op want de eenheid is vaak in PSI (Pounds/Square inch).

  Als vuistregel kunt u aanhouden dat:

  1 bar = 14.5 PSI
  100 PSI = 6.9 bar

  Onderstaande tabel geeft u een overzicht van de juiste bandenspanning per bandenmaat.

  Bandenmaat Bar: PSI:
  165/50 R13 2.7 39.2
  185/70 R13 2.7 39.2
  175 R14 4.5 65.3
  185 R14 4.5 65.3
  195/50 R13 6.2 89.9
  195/50 B10 6.2 89.9
  195/55 R10 3.5 50.8
  195/65/15 4.5 65.3
  195 R14 4.5 65.3
  Hoe sluit ik een verlichtingsstekker aan?

  Hoe sluit ik een verlichtingsstekker aan? Hoe zaten de aansluitingen van de stekkers ook alweer? Om hier antwoord op te geven hebben wij aansluitschema’s voor u samengesteld.
  Bekijk het juiste aansluitschema voor uw aanhangwagen:

  De 7-polige stekker

  De 7-polige stekker is de oudste en bevat alleen de belangrijkste functies.

  Nr. Code: Functie: Kleur:
  1 L Richting links Geel
  2 54G Mist achterlicht Blauw
  3 31 Massa (voor contact 1 t/m 8) Wit
  4 R Richting rechts Groen
  5 58R Verlichting rechts Bruin
  6 54 Remlichten Rood
  7 58L Verlichting links Zwart
  De 13-polige Jaeger stekker

  De Jaeger is ook een 13-polige stekker en is niet uitwisselbaar met de andere stekkers.

  Nr. Code: Functie: Kleur:
  1 L Richting links Geel
  2 54G Mist achterlicht Blauw
  3 31 Massa (voor contact 1 t/m 8) Wit
  4 R Richting rechts Groen
  5 58R Verlichting rechts Bruin
  6 54 Remlichten Rood
  7 58L Verlichting links Zwart
  8 Achteruitrijlampen Grijs
  9 Permanente stroomdraad Bruin/Blauw
  10 Plus geschakeld via contactslot Bruin/Rood
  11 Massa voor 10
  12 Vrij
  13 Massa voor 9 Wit/Zwart
  Is een mistlamp verplicht op een aanhanger?

  Sinds 1 januari 2005 moeten alle aanhangwagens een mistachterlicht hebben. De verplichting van het mistachterlicht komt voort uit de Europese wetgeving. Die schrijft voor dat vrijwel alle aanhangwagens een mistachterlicht moeten hebben. Daaronder vallen ook onder meer vouwwagens, caravans, paardentrailers en boottrailers. Voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg geldt de verplichting al een langere tijd.

  Kan ik losse onderdelen bestellen?

  Jazeker! Heeft u een slot nodig voor uw aanhangwagen? Of een borstboom voor uw paardentrailer? In onze webshop kunt u een grote selectie bestellen. Wilt u advies over onze onderdelen en/of over de montage? Neem dan contact op met ons team, onze medewerker helpen u graag.