LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met iDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
BOVAG gecertificeerd

Aanhangwagen kopen en exporteren

Een aanhangwagen of paardentrailer exporteren is over het algemeen gemakkelijk te regelen. Deze pagina geeft u meer informatie omtrent het kopen en exporteren van een aanhanger of paardentrailer. Vanzelfsprekend begint het met het uitzoeken van de juiste trailer. Nadat u een keus gemaakt heeft hoeft u eigenlijk niks meer te doen. Wij verzorgen het hele traject van export waardoor u met een gerust hart kunt wachten tot de trailer bij u aankomt.

Er zijn een aantal verschillen voor het exporteren binnen en buiten de EU. Binnen de EU gelden dezelfde regels als in Nederland omdat alle wagens voorzien moeten zijn van de Europese goedkeuring (COC document). Buiten de EU is het van belang dat er een geldig export formulier wordt aangemaakt. Zowel binnen als buiten de EU geldt dat wanneer de aanhanger of paardentrailer op de plaats van bestemming is aangekomen, deze aangemeld moet worden bij de Verzekering of RDW (van het betreffende land). Een 705 biljet is onderdeel van de aanmelding.

Assortiment van PAK Aanhangwagens

PAK Aanhangwagens heeft een ruim assortiment aanhangwagens en paardentrailers waaruit u kunt kiezen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen wel- en geen export wagens. Bekijk ons reguliere aanbod aanhangers en paardentrailers om de wagen te vinden die voor u geschikt is. Heeft u specifieke vragen over de aanhangwagens en paardentrailers van PAK Aanhangwagens?  Neem vrijblijvend contact op met onze vakmensen en wij helpen u graag verder.

Exporteren naar Curaçao, Aruba en Bonaire

De aanhangers van PAK Aanhangwagens zijn al veelvuldig geëxporteerd naar Curaçao, Aruba en Bonaire. Wij kunnen gerust zeggen dat door onze jarenlange ervaring wij experts zijn op dit gebied. Op onze pagina exporteren naar Curaçao, Aruba en Bonaire vindt u meer informatie over het kopen van een aanhanger vanuit Curaçao, Aruba of Bonaire.

PAK Aanhangwagens is de export specialist van Nederland. Wij ontzorgen u compleet waardoor u buitenom het kiezen van de juiste trailer geen zaken hoeft te regelen voor de export. Zodra alles geregeld is dan dient u de trailer wel op te halen in het land van bestemming.

Waar moet ik op letten als ik een aanhangwagen koop?

Aanhangwagens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat de aanhangwagen aansluit bij de werkzaamheden die u vaak uitvoert. De gewichten en afmetingen zijn hierbij het belangrijkste. Voor specifiek advies kunt u het beste contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, zij zorgen voor een oplossing op maat.

Welke merken aanhangers biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens bieden wij een ruim assortiment aan aanhangwagens. Proline, Easyline en Ifor Williams zijn onze topmerken, verder leveren wij ook aanhangwagens van de premium Nederlandse merken Anssems, Hulco en Saris. Voor de beste ongeremde bakwagen leveren wij aanhangers van het merk Loady. Voor de beste paardentrailers hebben wij de merken Cheval Liberté, Careliner, Proline en Ifor Williams in ons assortiment.

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een aanhangwagen te mogen rijden?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde aanhanger te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de aanhanger, niet door het aantal assen van een aanhangwagen, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. Deze pagina vindt u hier.

Kan ik een aanhangwagen leasen bij PAK Aanhangwagens?

De aankoop van een aanhangwagen of paardentrailer brengt vaak een behoorlijke investering met zich mee. Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een trailer of aanhanger echter graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een aanhangwagen te leasen. U financiert de aanschaf van uw aanhanger dan middels een beperkt vast bedrag per maand. Na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom.