LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met iDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
BOVAG gecertificeerd

Henra

Henra, specialist in aanhangers en paardentrailers

Henra aanhangwagens worden gekenmerkt door duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid en bewijzen al tientallen jaren hun diensten. Het bedrijf heeft een divers assortiment met trailers voor de zakelijke en particuliere gebruiker.

Daarbij richt men zich vooral op de bouwsector, de groenvoorziening en de hippische wereld. PAK Aanhangwagens is de enige aanbieder van Henra aanhangers en paardentrailers in Zeeland. Wij verkopen zowel nieuwe als gebruikte exemplaren van dit Nederlandse merk.

Van smederij naar aanhangwagens

Het bedrijf Henra was reeds actief in 1832. In dat jaar begonnen Henckens en Rademaker in het Noord-Brabantse Overloon een smederij, waar onder meer paardenhoeven werden beslagen. Honderd jaar later breidde Huub Henckens de activiteiten van de onderneming uit met onder andere de bouw van machines voor de agrarische sector. Nadat het bedrijfspand in de Tweede Wereldoorlog was verwoest, werd in 1945 opnieuw begonnen. De toename van het gemotoriseerde vervoer leidde andermaal tot een uitbreiding van de activiteiten en in 1956 kwam de eerste Henra aanhanger op de markt. In 1965 namen Huubs zonen Piet en Jan Henckens het familiebedrijf over. Het navolgende decennium bracht hen steeds meer werk op het gebied van constructiewerken, aanhangwagens en stalinrichtingen. Hierdoor konden in 1979 de eerste fabriekshallen van Henra worden geopend. Vier jaar later besloot het familiebedrijf zich nog uitsluitend op de productie van trailers te richten. Vanaf 1998 werden onder leiding van Jans zoon Edward circa 4000 aanhangers per jaar gebouwd en breidde het werknemersbestand zich uit tot 40 personeelsleden. Medio 2013 besloot Edward Henckens de onderneming te verkopen aan de Tilburgse investeringsmaatschappij Momentum Today. Tegenwoordig beschikt het trailermerk over dealers in negen Europese landen en wordt 65% van de jaarlijkse omzet behaald door middel van export.

Henra aanhangers voor zware lasten

Henra heeft zich dus bewezen als een volwaardige speler onder de Nederlandse aanhangwagenfabrikanten, die eveneens op internationaal vlak meetelt. Het gaat echter niet om prestige, maar om pure functionaliteit en duurzaamheid. En ook op dat gebied heeft het merk zijn sporen ruimschoots verdiend. Het bieden van gebruiksgemak is een belangrijke voorwaarde bij de ontwikkeling van elke trailer van het bedrijf. Zo beschikken de machinetransporters voor groenvoorzienings- en tuinonderhoudsbedrijven over een zeer lage instap, waardoor deze een bijzonder vlakke oprijhoek hebben. Dit maakt het extra eenvoudig om minigravers en andere machines op de aanhanger te plaatsen. De wagens zijn voorzien van een houten bodem van 18 mm dik, maar desgewenst kan een optionele aluminium bodem worden aangebracht. Ze zijn verkrijgbaar als tandemasser met een totaalgewicht van 2700, 3000 of 3500 kg of tridemasser van 3500 kg, terwijl de breedtematen 172 cm, 202 cm en 232 cm bedragen. Ook als u een plateauaanhanger wilt kopen, is er veel mogelijk. Het aanbod omvat modellen van 1350, 2000, 2700 en 3500 kg in uitvoeringen met één, twee of drie paar wielen. De nieuwe Henra plateauwagen is standaard verlaagd en uitgerust met 0 graden assen.

Veel keuze bij aanschaf Henra paardentrailer

Als voormalige hoefsmid zijn paarden ook nu nog steeds belangrijk voor het bedrijf. Men maakt tegenwoordig echter aanhangers voor het vervoer van paarden, die worden verkocht onder de naam Henra Performance. De trailerlijn bestaat uit vier varianten, te weten een 1,5 paards-Performance, een 2 paardsmodel, de XL Performance en de XXL Performance. Deze laatste exemplaren onderscheiden zich door hun grotere interne lengte- en breedtematen. Elke Henra paardentrailer heeft evenwel een binnenhoogte van 235 cm, waarmee dit stuk voor stuk zeer ruime wagens zijn. Dankzij een constructie van stevig kunststof, aluminium en hout hebben ze bovendien een bijzonder degelijk en robuust karakter. Wanneer u een Henra gesloten aanhangwagen voor paardentransport wilt aanschaffen, heeft u de keuze uit trailers met een bruto laadvermogen van 1350, 2000 of 2700 kg.

Koop uw Henra aanhangwagens bij PAK Aanhangwagens

Heeft u interesse in een paardentrailer of aanhanger van Henra? Kijk dan op onze website of we een nieuw of tweedehands exemplaar voor u hebben staan. Indien u een specifiek ontwerp zoekt, kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen. Dan kunnen wij deze voor u bestellen. Behalve voor een Henra gesloten aanhangwagen, plateauwagen of machine- of minigravertransporter zit u bij dit merk ook goed voor een 3-zijdige of achterwaartse kipper, een schaarlift- of autotransporter of een bakwagen. Bestellen bij PAK betekent dat uw Henra aanhanger bij uw bedrijf of bij u thuis kan worden afgeleverd. Maar als het uw voorkeur heeft, kunt u de koop ook sluiten in onze showroom. Het voordeel daarvan is dat u voor aanschaf van uw paardentrailer of aanhangwagen kan overleggen met een van onze gespecialiseerde verkoopmedewerkers. U vindt ons bedrijf vlak bij de A58, op industriegebied Smokkelhoek in Kapelle.

 

Contact

PAK Aanhangwagens heeft een breed aanbod aanhangwagens, nieuw en occasion van alle bekende merken. Beschikbaar om te huren, kopen of leasen. Zoekt u een op maat gemaakte aanhangwagen? Dan kunt u terecht bij onze speciaalbouw afdeling. Ook bieden wij losse onderdelen aan op onze onderdelen pagina. Heeft u vragen? Neem dan contact op via ons contactformulier, social media, telefoon of via ons e-mail adres.

Waar moet ik op letten als ik een aanhangwagen koop?

Aanhangwagens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat de aanhangwagen aansluit bij de werkzaamheden die u vaak uitvoert. De gewichten en afmetingen zijn hierbij het belangrijkste. Voor specifiek advies kunt u het beste contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, zij zorgen voor een oplossing op maat.

Welke merken aanhangers biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens bieden wij een ruim assortiment aan aanhangwagens. Proline, Easyline en Ifor Williams zijn onze topmerken, verder leveren wij ook aanhangwagens van de premium Nederlandse merken Anssems, Hulco en Saris. Voor de beste ongeremde bakwagen leveren wij aanhangers van het merk Loady. Voor de beste paardentrailers hebben wij de merken Cheval Liberté, Careliner, Proline en Ifor Williams in ons assortiment.

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een aanhangwagen te mogen rijden?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde aanhanger te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de aanhanger, niet door het aantal assen van een aanhangwagen, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. Deze pagina vindt u hier.

Kan ik een aanhangwagen leasen bij PAK Aanhangwagens?

De aankoop van een aanhangwagen of paardentrailer brengt vaak een behoorlijke investering met zich mee. Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een trailer of aanhanger echter graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een aanhangwagen te leasen. U financiert de aanschaf van uw aanhanger dan middels een beperkt vast bedrag per maand. Na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom.