LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met iDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
BOVAG gecertificeerd

Humbaur

Humbaur aanhangwagens: ijzersterk en onderhoudsarm

Humbaur is een populaire Duitse producent van aanhangwagens en paardentrailers en geniet ook in de rest van Europa veel bekendheid. Het aanbod van het bedrijf valt op door kwalitatief hoogwaardige aanhangwagens met onderhoudsarme ontwerpen en een superieure wegligging. G

een wonder dus dat trailers van dit merk veel gezien worden op de Europese wegen. Humbaur aanhangers blijven nummer één dankzij innovaties, inspelen op de markt en een breed assortiment trailers en accessoires. Bij PAK in Zeeland vindt u met name voor paardentransport bestemde aanhangwagens van dit merk.

Machinebouwer wordt aanhangwagenfabrikant

Hoewel Anton Humbaur het bedrijf reeds in 1957 oprichtte, was dit nog niet het beginjaar van de Humbaur aanhangwagen. In de werkplaats in het Beierse Donauwörth werden in eerste instantie namelijk landbouwmachines en ploegen gebouwd. Tegen het eind van de jaren 70 was de markt voor dergelijke agrarische hulpmiddelen een stuk kleiner geworden, waarop men het besluit nam om zich op de verkoop van andere producten te gaan richten. Tegelijkertijd verhuisde de onderneming in 1980 naar het wat zuidelijker gelegen Gersthofen. In de nieuwe fabriek van Humbaur werden aanhangwagens die het bedrijf vanuit Italië importeerde aangepast voor de Duitse eindgebruiker. Vanaf 1984 begon het merk eigen aanhangers te ontwikkelen, waarna in 1998 de eerste Humbaur paardentrailers volgden. Het bedrijf staat bekend om zijn vooruitstrevende aanpak, waarbij steeds geïnvesteerd wordt in de nieuwste technieken. In combinatie met een efficiënte werkwijze zorgt dit voor optimale productieprocessen, waarbij veel aandacht wordt besteed aan het doorvoeren van verbeteringen voor de constructie van sterke aanhangwagens. Door het toepassen van de zogeheten spuitgiettechniek worden veel onderdelen uit één stuk gegoten. Deze methode is uniek in de trailerbouw en heeft ook nog eens een minder milieubelastende productie tot gevolg. Er worden zo’n 50.000 Humbaur aanhangers per jaar geproduceerd, waaronder paarden- en veetrailers, auto-, motor- en machinetransporters, plateauwagens en kippers.

Duurzame Humbaur paardentrailer met extra’s

Een van de belangrijkste productcategorieën van dit merk is de aanhanger voor het vervoer van paarden, en bij PAK Aanhangwagens is de Humbaur-afdeling dan ook vooral daarop ingericht. Het assortiment wordt gevormd door diverse tandemas wagens. Deze zijn verkrijgbaar als anderhalf of twee paards paardentrailer in gewichtsklassen uiteenlopend van 1600 tot 2600 kg. De transportwagens zijn bijzonder volledig uitgerust. Humbaur paardentrailers worden bij de bouw ervan bijvoorbeeld standaard voorzien van in hoogte verstelbare borst- en achterstangen. Om de veiligheid van zowel grote als kleinere paarden te kunnen waarborgen kunt u deze borst- en achterstangen in hoogte verstellen, terwijl ze bij sommige modellen bovendien gewatteerd zijn. Dit is onder meer het geval bij de Xanthos Spirit Plus. Deze beschikt verder over een grote zadelkamer. Wilt u naast uw paard of paarden ook een kleine koets met een spoorbreedte tussen 65 en 158 cm kunnen vervoeren? Dan is de reguliere Xanthos iets voor u. Nadere informatie over deze aanhangwagen vindt u op onze website. De paardentrailers van Humbaur hebben veelal aluminium wanden en bestaan verder uit hout of kunststof of een combinatie daarvan. Heel duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn de zogeheten AluBiComp-vloeren. Deze combineren een harde kunststof schuimkern met twee lagen van aluminiumplaat. U kunt ook nog extra accessoires toevoegen aan uw trailer. De Proline hd camera volgt bijvoorbeeld alle bewegingen van uw paard. Wilt u meer weten over een specifieke Humbaur aanhanger in ons assortiment? Wij voorzien u graag van alle details.

Humbaur aanhangwagen of paardentrailer kopen

PAK Aanhangwagens is een officiële Humbaur dealer en een van de weinige in de provincie Zeeland. Wanneer u een Humbaur paardentrailer of aanhanger zoekt, komt u dan ook al snel bij ons uit. Het aanbod op onze website stemt geheel overeen met wat wij in de showroom hebben staan. Dit betekent dat vooral ruiters, hippische sporters en andere paardenliefhebbers onze Humbaur-collectie weten te vinden. Omdat wij een erkend verkooppunt van dit merk zijn, kunnen wij u evenwel helpen aan alle soorten wagens die door dit bedrijf worden gemaakt. Bekijk van te voren altijd even wat je auto aan kan qua kilo’s, sommige auto’s kunnen maar een bepaald aantal kilo’s trekken. Een exemplaar uit de online collectie kopen, kan natuurlijk ook. U kunt de perfecte Humbaur aanhanger direct aanschaffen. Besluit u om voordat u uw keuze maakt eerst verder gebruik te maken van onze website, dan stellen wij u er hierbij van op de hoogte dat wij cookies gebruiken. Om meer te weten over onze cookie instellingen verwijzen we u naar onze disclaimer-pagina. Als u extra informatie aanvragen wilt, kan dat via de telefoon, social media, e-mail of het online formulier. Als u onderstaand formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Wilt u meer informatie in een persoonlijk gesprek, dan kunt u natuurlijk altijd een bezoek brengen aan onze showroom. Deze bevindt zich op bedrijventerrein Smokkelhoek in Kapelle.

 

Contact

PAK Aanhangwagens heeft een breed aanbod aanhangwagens, nieuw en occasion van alle bekende merken. Beschikbaar om te huren, kopen of leasen. Zoekt u een op maat gemaakte aanhangwagen? Dan kunt u terecht bij onze speciaalbouw afdeling. Ook bieden wij losse onderdelen aan op onze onderdelen pagina. Heeft u vragen? Neem dan contact op via ons contactformulier, social media, telefoon of via ons e-mail adres.

Waar moet ik op letten als ik een aanhangwagen koop?

Aanhangwagens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat de aanhangwagen aansluit bij de werkzaamheden die u vaak uitvoert. De gewichten en afmetingen zijn hierbij het belangrijkste. Voor specifiek advies kunt u het beste contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, zij zorgen voor een oplossing op maat.

Welke merken aanhangers biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens bieden wij een ruim assortiment aan aanhangwagens. Proline, Easyline en Ifor Williams zijn onze topmerken, verder leveren wij ook aanhangwagens van de premium Nederlandse merken Anssems, Hulco en Saris. Voor de beste ongeremde bakwagen leveren wij aanhangers van het merk Loady. Voor de beste paardentrailers hebben wij de merken Cheval Liberté, Careliner, Proline en Ifor Williams in ons assortiment.

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een aanhangwagen te mogen rijden?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde aanhanger te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de aanhanger, niet door het aantal assen van een aanhangwagen, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. Deze pagina vindt u hier.

Kan ik een aanhangwagen leasen bij PAK Aanhangwagens?

De aankoop van een aanhangwagen of paardentrailer brengt vaak een behoorlijke investering met zich mee. Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een trailer of aanhanger echter graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een aanhangwagen te leasen. U financiert de aanschaf van uw aanhanger dan middels een beperkt vast bedrag per maand. Na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom.