Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.
Ruim 50 jaar ervaring
Binnen 24 uur geregeld
Alle producten online te bestellen
Filteren Filteren sluiten
Bruto laadvermogen
Geremd / Ongeremd
Geschikt voor rijbewijs
Lengte
Merk
Breedte
Hoogte
Type gebruik

Koetsentrailers

Koetsentrailer voor paard en wagen Voor het transport van paarden volstaan onze ... Lees meer

Koetsentrailer voor paard en wagen Voor het transport van paarden volstaan onze 1,5 en 2 paards trailers. Heeft u daarnaast ook regelmatig een koets te vervoeren? Dan is een koetsaanhanger een echte uitkomst. Hiermee koopt u namelijk een koets- en paardenwagen in één. En het vo... Lees meer

{"item_name":"Cheval Liberte Hippo 2-paards koetstrailer met zadelkamer","item_id":"58951","currency":"EUR","price":10738.75,"item_brand":"Cheval Liberte","item_category":"Koetsentrailers","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":0,"quantity":1} Cheval Liberte Hippo 2-paards koetstrailer met zadelkamer
2500
Leasen vanafv.a.
202,- per maandp/m
Levertijd meer dan 5 werkdagen
9.475,- 8.875,-
{"item_name":"Cheval Liberte Hippo 2-paards koetstrailer","item_id":"58952","currency":"EUR","price":10043,"item_brand":"Cheval Liberte","item_category":"Koetsentrailers","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":1,"quantity":1} Cheval Liberte Hippo 2-paards koetstrailer
2500
Leasen vanafv.a.
189,- per maandp/m
Levertijd meer dan 5 werkdagen
8.995,- 8.300,-
Koetsentrailers

Koetsentrailer voor paard en wagen

Voor het transport van paarden volstaan onze 1,5 en 2 paards trailers. Heeft u daarnaast ook regelmatig een koets te vervoeren? Dan is een koetsaanhanger een echte uitkomst. Hiermee koopt u namelijk een koets- en paardenwagen in één.

En het voordeel is dat u deze ook alleen voor uw paard of paarden kunt gebruiken. Op zoek naar een paardentrailer met mogelijkheid voor een koets heeft PAK Aanhangwagens meerdere modellen voor u. Bekijk de koetsaanhangers in onze showroom of bestel via onze website.

Koetstrailer voor sport en uitstapjes

Gecombineerde koets- en paardentrailers lenen zich voor meerdere doeleinden. Dergelijke aanhangwagens zijn onmisbaar wanneer u vaak deelneemt aan hippische sporten die een rijtuig vereisen. Het kan dan gaan om drafsporten, paardenconcoursen, paardenmarathons, aangespannen ringsteekwedstrijden en andersoortige mensporten. Vanwege dit sportieve aspect wordt een koetsenwagen ook wel een marathon trailer genoemd. Koetsaanhangers zijn daarnaast ideaal voor meer ontspannende activiteiten. Maakt u graag ergens anders dan in uw eigen regio uitstapjes met paard en wagen? Dan hoeft u alleen maar uw rijtuig op de paardentrailer te plaatsen, uw paard of paarden in de bak te leiden en naar de gewenste locatie te rijden.

Eigenschappen van een koetsaanhanger

Bij PAK vindt u koetstrailers van merken als Humbaur en Cheval Liberté. Voor het vervoer van een rijtuig zijn de trailers aan de kant van de dissel uitgerust met een koetsenframe. Afhankelijk van het merk hebben deze platforms diverse afmetingen. Zo beschikt de Cheval Liberté Alu over een aluminium frame van 150×180 cm en kunt u op de Humbaur Xanthos rijtuigen kwijt met een spoorbreedte variërend van 65 tot 158 cm. In beide gevallen betreft het een 2 paards koetsentrailer met een baklengte van ruim 300 cm en een totaalgewicht van 2600 kg. Om de koets op de aanhanger te plaatsen, zijn de wagens voorzien van oprijplaten of oprijrails. Behalve een aluminium frame voor het rijtuig is ook de bakopbouw van dit materiaal gemaakt. Het front of dak is van polyester.

Uitbreiden koetsentrailer met extra’s

Vanzelfsprekend is de bak van een koetsaanhangwagen geheel ingericht voor paardentransport. Indien gewenst kunt u evenwel altijd aanpassingen laten maken. In onze werkplaats kunnen wij de bak bijvoorbeeld voorzien van een zadelkamer of als extra bescherming zijkussens op de binnenwanden aanbrengen. Ook een vastzetketting voor paarden behoort tot de mogelijke uitbreidingen, net als een intern camerasysteem dat is gekoppeld aan uw smartphone. Andere optionele wijzigingen voor een koetstrailer zijn het vervangen van het polyester dak en het aanpassen van het laadvermogen. Verder kunnen aluminium velgen, schokbrekers, een koppelingsslot of een reservewiel worden aangebracht.

Koets aanhanger leasen nieuw of tweedehands

Bij de aanschaf van een paarden-, koets- of marathon trailer kunt u altijd kiezen voor leasing. Wij hanteren leaseperiodes van 12 tot 60 maanden. Welk plan op uw koetswagen van toepassing is, wordt bepaald door uw financiële situatie en de aankoopprijs. Leasen kan uiteraard bij exemplaren met of zonder uitbreidingen. En trouwens ook wanneer u de koetsentrailer van uw voorkeur onder onze occasions vindt. Heeft u zelf een of meer gebruikte aanhangers voor koets- en/of paardenvervoer te koop? Mail ons dan detailfoto’s van de binnen en buitenkant van de bak, de wielen en het chassis. U hoort dan zo spoedig mogelijk van ons of wij interesse hebben.

Onderhoud koetsaanhanger

Om uw 2 paards koetsentrailer in topconditie te houden, is een periodieke technische controle geen overbodige luxe. Wekelijks gebruik van een aanhangwagen vraagt om een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Hiermee verlengt u de levensduur van de trailer en kunt u onveilige situaties voorkomen. In onze werkplaats controleren wij dan onder meer het chassis, de opbouw, assen, remmen en verlichting. Mocht u bepaalde problemen ondervinden of wilt u ook andere zaken nagekeken hebben, dan kunt dit laten weten. Desgewenst krijgt u van ons een vervangende paardenaanhanger mee.

Koetstrailer online kopen

Wilt u voor uw paard of paarden en koets een aanhanger kopen? Dan kan dat gewoon online. De algemene voorwaarden omtrent levering en betaling zijn na te lezen op onze website. Voor nadere informatie of het maken van een afspraak in onze showroom kunt u bellen, mailen of contact opnemen middels het antwoordformulier of via social media. Wanneer u sporadisch een paardentrailer nodig heeft, kunt u altijd terecht in onze verhuur.

Welke merken paardentrailers biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens hebben wij een ruim aanbod aan paardentrailers. In ons assortiment vindt u trailers van de volgende merken, vaak direct uit voorraad leverbaar:

  • Proline
  • Ifor Williams
  • Bucker Careliner
  • Anssems
  • Humbaur

Bent u op zoek naar een paardentrailer van een ander merk? Ook dan denken wij graag met u mee. U kunt dan het beste telefonisch contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, dan kijken zij of we iets voor u kunnen betekenen.

Welk rijbewijs heb ik nodig om de paardentrailer te mogen trekken?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde paardentrailer te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de paardentrailer, niet door het aantal assen van een trailer, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. U vindt deze pagina met alle informatie over rijbewijzen hier.

Kan ik een paardentrailer leasen bij PAK Aanhangwagens?

De aankoop van een paardentrailer brengt vaak een behoorlijke investering met zich mee. Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een trailer of aanhanger echter graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een paardentrailer te leasen. U financiert de aanschaf van uw paardentrailer dan middels een beperkt vast bedrag per maand, na de betaling van de laatste termijn is de trailer 100% uw eigendom.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een paardentrailer?

Bij het aanschaffen van een paardentrailer zijn er verschillende zaken waar u rekening mee moet houden. Allereerst moet het laadvermogen van de trailer passen bij uw paard. Verder kan de hoogte van de paardentrailer bepalend zijn voor uw keuze. In de kwaliteit tussen verschillende trailers kan ook verschil zitten, u kunt dan ook het beste contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, zij kunnen u adviseren welke trailer het beste bij u past.