MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
Bovag gecertificeerd

Motortrailers

Motortrailer kopen

Een motortrailer is een aanhanger waarmee een motor of meerdere motoren vervoerd kunnen worden. Voor de transport van uw motor is de motortrailer de meest ideale en slimste oplossing.  Heeft u regelmatig een motorcross wedstrijd of neemt u graag uw motor mee op vakantie en wilt u deze zo comfortabel mogelijk mee kunnen nemen? Voor ieder type motorrijder is er een motor trailer verkrijgbaar.

Door bij dergelijke transporten gebruik te maken van een aanhanger die voor de motor ontworpen is, weet u zeker dat de lading goed vast staat. Zo krijgt u geen schade aan uw motorfiets en kunt u met een gerust hart op weg. PAK Aanhangwagens beschikt over een ruim assortiment motor aanhangers. Wij hebben exemplaren in allerlei soorten en maten, die vaak uit voorraad leverbaar zijn. Om een motortrailer te kopen is PAK dus het juiste adres.

Motoraanhanger met juiste totaalgewicht

Bij het kopen van aanhangwagens is de gewichtscategorie bepalend. Nog afgezien van het maximaal toegestane gewicht dat aan het trekvoertuig mag worden gekoppeld, moet de trailer ook het juiste totaalgewicht en laadvermogen hebben. In tegenstelling tot regulier goederentransport hebben motoren echter een vast gewicht. Om deze zogeheten ondeelbare lading enigszins te verlagen kunt u hooguit de brandstof uit de tank halen en eventuele bagage van de motorfiets verwijderen. De motor aanhanger dient dus de gewichtskwalificaties te hebben die aan uw vervoersbehoefte voldoen. Bij onze motortrailers heeft u daarom keuze uit diverse gewichtsklassen. Met een aanhanger in deze lichtste categorie koopt u overigens standaard een ongeremde motortrailer. Als u een zwaarder model nodig hebt, wordt dat een geremde motortrailer. Op sommige motortransporters kunt u twee motoren tegelijk vervoeren.

Laadvermogen van motor aanhangwagen

Zoekt u een aanhangwagen voor één of meer zwaardere motoren? Dan is een model met een totaalgewicht van 1400 kg of hoger daarvoor zeer geschikt. Hierop kunt u 1000 kg of meer vervoeren. Voor ladingen tot 500 à 550 kg heeft u genoeg aan een motortrailer van 750 kg. Een motor transport aanhanger in een van de hogere gewichtsklassen is altijd voorzien van een typeplaatje dat het bruto laadvermogen aangeeft. De hierop vermelde waarde is wat de trailer en lading samen maximaal mogen wegen. Om te bepalen hoeveel laadcapaciteit een specifieke aanhangwagen voor een motor heeft, moet het eigenlijke trailergewicht dus van het vermelde bruto laadvermogen worden afgetrokken. Op de productpagina’s van onze website staan de diverse gewichten apart vermeld.

Kwalitatief hoogwaardige motortrailer kopen

Bij PAK vindt u motor aanhangers van merken als Proline, Loady en Easyline. Deze bedrijven zijn al jaren actief in de trailerbranche en hebben een uitstekende naam opgebouwd. Ongeacht voor welke fabrikant u kiest, schaft u dus altijd een motor aanhangwagen van hoge kwaliteit aan. Onze motortrailers zijn voorzien van een sterk en verzwaard chassis. Hierop bevinden zich veel sjorogen en bindrelingen, zodat u uw motor of motoren goed vast kunt zetten. Om de voertuigen op het laadoppervlak te rijden, zijn de aanhangwagens vaak hydraulisch zakbaar. Sommige exemplaren beschikken over oprijplaten. Waar Proline en Loady vooral open motortransporters ontwerpen, kunt u van Easyline ook gesloten exemplaren kopen. Omdat een dichte bak een zwaarder totaalgewicht met zich meebrengt, schaft u hiermee altijd een geremde motortrailer aan. Een groot voordeel van een gesloten bak is dat de motoren optimaal beschermd zijn tegen regen. Indien gewenst is op de zijwanden reclame aan te brengen. Dit wordt bijvoorbeeld door motorrijscholen gedaan. U kunt hiervoor terecht in onze werkplaats.

Aanhanger voor motor laten uitbreiden

Behalve uw motoraanhanger van een tekst, afbeelding of reclame te laten voorzien, kunnen wij de trailer ook op andere manieren aanpassen. De trailerbouwers hebben een ruim aanbod extra’s. Het assortiment varieert per merk, maar u kunt onder andere kiezen uit een voorwielsteun, opbergkist, elektrische lier, antidiefstalslot, verzonken en niet verzonken vloer- en sjorogen, achterlichtbescherming, spanbanden met ratel, speciale TyreFix-motorspanbanden, TyreFix-vastzetrails of een algemeen cargosysteem voor dichte trailers, steunpoten en andere velgen. Ook grotere wijzigingen zijn mogelijk. Zo is in een open Loady-motortrailer het laadoppervlak te vervangen door een dichte vloer en kunnen we dichte aanhangwagens voorzien van een zijdeur. Om sneller te mogen rijden dan 90 km/u behoort een aanpassing van de toegestane maximumsnelheid tot de opties. Wilt u een aanhangwagen voor motor gebruiken als scooter aanhanger of crossmotor aanhanger? Dan kunnen we andere steunen op de laadvloer monteren.

Motortrailer tweedehands kopen of verkopen

Een nieuwe motortransporter kopen is lang niet altijd nodig. Wij krijgen namelijk geregeld gebruikte motor aanhangers binnen en het is dus niet ondenkbaar dat u een geschikt exemplaar tegenkomt bij onze occasions. Vanzelfsprekend kunnen wij ook een tweedehands model aanpassen om deze helemaal voor u naar wens te maken. Vindt u dus een gebruikte motoraanhangwagen die in grote lijnen voldoet, dan kan hieraan altijd nog maatwerk door ons worden uitgevoerd. Ook wanneer u zelf een aanhanger voor motor te koop heeft, kunt u contact met ons opnemen. Wij ontvangen in dat geval graag foto’s van de banden, het chassis en buiten- en binnenkant van de eventuele bak per e-mail. Als deze onze interesse wekken, vragen we u om langs te komen voor een nadere inspectie en eventueel overnamebod.

Onderhoud en huur motor transport aanhanger

PAK is naast in- en verkoop van motortrailers ook het juiste adres voor onderhoud. Rijdt u wekelijks met de motor aanhanger, crossmotor aanhanger of scooter aanhanger? Dan kunt u het best een jaarlijkse controle door ons laten uitvoeren. Wij lopen dan de belangrijkste onderdelen na, zodat deze langer meegaat en de veiligheid onderweg zoveel mogelijk is gewaarborgd. Zoekt u een motoraanhangwagen om af en toe te gebruiken? Dan bieden wij ook motortrailer verhuur aan. Ga daarvoor naar onze pagina’s met huuraanhangers.

Bestel uw motor aanhangwagen vandaag nog

Een geremde of ongeremde motortrailer kopen kan door gebruik te maken van de website of door langs te komen in onze showroom. Heeft dit laatste uw voorkeur? Maak dan een afspraak. Zo weet u zeker dat een van onze deskundige medewerkers beschikbaar is om u te adviseren. Zowel bij het in de showroom kopen als het online bestellen van een aanhangwagen voor motor is leasen mogelijk. Wij bieden variabele leaseplannen aan, waarbij de termijn vooral bepaald wordt door de aanschafprijs. Neem voor meer informatie of bij andere vragen over een motoraanhanger contact met ons op.

Waar moet ik op letten bij het aanschaf van een motortrailer

Bij het aanschaf van een motortrailer zijn verschillende elementen belangrijk. Allereerst moet de motor aanhangwagen groot genoeg zijn voor de motor die u wilt vervoeren. Wilt u meerdere motoren vervoeren? Dan moet er ruimte genoeg zijn voor de verschillende motorsteunen. Verder  bestaat de keuze uit open motortrailers of gesloten motortrailers. Onze verkoopmedewerkers kunnen u hierover adviseren.

Welke merken motortrailers biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens hebben wij een ruim aanbod aan motortrailers. In ons assortiment vindt u trailers van de volgende merken, vaak direct uit voorraad leverbaar:

  • Easyline
  • Proline
  • Loady

Wij hebben zowel enkelas motortrailers, als tandemas. U kunt de kippers ook voorzien van een huif. Bent u op zoek naar een plateauwagen van een ander merk? Ook dan denken wij graag met u mee. U kunt dan het beste telefonisch contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, dan kijken zij of we iets voor u kunnen betekenen.

Welk rijbewijs heb ik nodig om de motortrailer te mogen trekken?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde motortrailer te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de motor aanhanger, niet door het aantal assen van een transporter, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. U vindt deze pagina op: https://www.pak-aanhangwagens.be/informatie/informatie-over-rijbewijzen/

Kan ik een motortrailer leasen bij PAK Aanhangwagens?

Jazeker! De aankoop van een motortrailer kan een behoorlijke investering met zich meebrengen, Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een motor aanhanger of andere aanhanger graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een trailer te leasen. U financiert de aanschaf van uw motortrailer dan middels een beperkt vast bedrag per maand, na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom.