LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met iDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
BOVAG gecertificeerd

1,5 paards trailer

Paardentrailer 1.5 paards met uiteenlopende afmetingen

Wanneer u een aanhangwagen voor het vervoer van één paard wilt kopen, is een 1 5 paards trailer de beste keuze. Dit soort aanhangers gelden als de vervanger van de 1 paardstrailer.

Een voordeel van 1,5 paardsmodellen is dat u er een stabielere wegligging meer ervaart. Dit is te danken aan hun grotere afmeting en zwaardere chassis. Voor de aanschaf van een 1,5 paards trailer kunt u rekenen op PAK Aanhangwagens. Wij hebben exemplaren van meerdere merken uit voorraad leverbaar en kunnen indien nodig ook een paardenaanhanger voor u bestellen. Koop direct online of maak een afspraak in onze showroom.

Hoeveel dieren kan een trailer 1 5 paards vervoeren?

Het komt wellicht wat vreemd over om te spreken van een 1,5 paardstrailer. Toch is dit een gangbare term, die niet zomaar is gekozen. Er wordt namelijk mee aangegeven dat de wagen meer ruimte heeft dan alleen voor een enkel groot paard. Er kan namelijk ook een kleiner tweede paard of pony mee worden getransporteerd. Daarmee zijn 1,5 paardsaanhangers ideaal voor bijvoorbeeld een merrie met veulen. Voor het vervoer van twee volwassen hengsten of merries tegelijk, is een paardentrailer 2 paards het aangewezen model. Deze aanhangwagens zijn breder en hebben meer laadcapaciteit. Een consequentie is dat ze in een hogere gewichtsklasse vallen. De auto moet als gevolg hiervan dus over een grotere maximaal toegestane trekkracht beschikken. Een algemene eigenschap van een 1,5 of 2 paards paardentrailer is een gesloten hoge bak met veel hoofdruimte. Verder komt het vaak voor dat een 2 of 1 5 paards trailer met een zadelkamer is uitgerust. Hierin kunt u behalve zadels en zadeldekken ook rijkleding en andere benodigdheden voor paard en ruiter opbergen.

Veel merken paardentrailer 1 5 paards

Als u interesse heeft in 1,5 paardstrailers vindt u bij PAK Aanhangwagens een divers keuzeaanbod. Dit bestaat uit topmerken als Ifor Williams, Bücker Careliner, Cheval Liberté, Proline en Humbaur. Van sommige van deze trailerbouwers hebben we modellen op voorraad staan. Ziet u een voor u geschikte paardentrailer waarbij dat niet het geval is? Dan kunt u deze alsnog gewoon via de productpagina bij ons online bestellen. Wij betrekken deze dan direct bij de fabrikant en zorgen er vervolgens voor dat u zo snel mogelijk over uw paardentrailer beschikt. Wilt u van een van de bij ons verkrijgbare merken een model kopen dat niet op onze website staat? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Mogelijkheden bij een 1 5 paards trailer

Met een aanhanger voor 1,5 paard schaft u een geremde tandemas trailer aan waarvan het totaalgewicht bij de meeste merken 1600 kg bedraagt. Algemeen gezien liggen de laadvermogens tussen 830 en 950 kg. De Proline Chamonix weegt met 1500 kg minder zwaar en heeft een capaciteit van 800 kg. Het grootste volume van 950 kg wordt geboden de Cheval Liberté alu/poly. Dit is met 140 cm ook het breedste model. Dat het eigen gewicht toch beperkt is, komt doordat in de opbouw van deze trailer 1,5 paards polyester is verwerkt. Middels de Cheval Liberté alu met vooruitloop bouwt dit merk ook een langere paardenaanhangwagen. Waar het merendeel van de 1,5 paardstrailers een lengte van 300 tot 325 cm heeft, meet deze namelijk 335 cm. In tegenstelling tot de kortere maar bredere alu/poly is de laadcapaciteit slechts 835 kg. Gaat uw voorkeur uit naar een extra lange paarden trailer? Dan is de Bücker Careliner S met een lengte, breedte en hoogte van 366x135x236 cm een goede keuze.

Optioneel trailer 1 5 paards laten aanpassen

Ongeacht het merk en totaalgewicht is elke paardentrailer bij aankoop direct klaar voor gebruik. Een aanhangwagen voor paardenvervoer heeft een dichte bak van hout, polyester, aluminium of een combinatie van materialen. Tot de vaste eigenschappen behoren in lengte en hoogte verstelbare bil- en borststangen, trapbescherming, een laad- en oploopklep aan de achterkant en een aluminium vloer waarop een rubbermat is aangebracht. In sommige gevallen koopt u standaard een 1 5 paards trailer met zadelkamer. Dit is bijvoorbeeld zo bij de Proline Chamonix. Als u uw oog heeft laten vallen op een aanhanger zonder zadelcompartiment, dan is het vaak mogelijk om hier een trailer met zadelkamer van te maken. Andere grotere wijzigingen zijn een transparant panoramadak, het aanpassen van het laadvermogen of een dak in een andere kleur. Bij Bücker Careliner is dankzij de ruim 100 beschikbare kleurencombinaties de buitenzijde van de bak in zijn geheel te customizen. In onze werkplaats kunnen wij daarnaast een logo, tekst of afbeelding aanbrengen.

Paardentrailer 1 5 paards als occasion

Behalve een nieuw model paardenwagen is een occasions aanschaffen ook mogelijk. In ons tweedehands assortiment hebben wij diverse paardentrailers te koop. Hierin vindt u niet alleen inruilmodellen, maar tevens demo-exemplaren. Deze komen rechtstreeks uit onze showroom en zijn dus nog zo goed als nieuw. Omdat het demomodellen betreft zijn ze soms al uitgerust met bijkomende opties, zoals een zadelkamer of binnencamera. Net als bij nieuwe trailer kunt u ook bij een occasion kiezen voor leasen. Gebruik de leasecalculator op de productpagina om een idee te krijgen van wat u dan per maand gaat betalen. Omdat wij altijd bereid zijn om aanhangers over te nemen, kunt u het ons ook laten weten wanneer u zelf een paards trailer te koop heeft. Mail ons daarvoor eerst detailfoto’s van de binnen- en buitenzijde van de bak, het chassis en de banden. Bij interesse nemen we contact met u op om de paardentrailer nauwkeuriger te bekijken en u een eventueel overname- of inruilbod te doen.

Jaarlijkse controle paardenaanhangwagen

Voor de veiligheid van een 1 5 paards trailer met of zonder zadelkamer is een periodieke onderhoudsbeurt een goed idee. Gebruikt u de aanhanger wekelijks? Dan kunt u een dergelijke controle het best elk jaar inplannen. Wij voeren dit onderhoud uit in onze werkplaats en beschikken over de kennis en apparatuur voor alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden. Op tijd erbij zijn betekent minder dure reparaties op een later tijdstip en een langere levensduur van uw één of twee paards trailer.

Kopen 1 5 paards trailer

Het kopen van een paardenaanhanger kan online. U kunt tijdens het bestellen via de site ook de benodigde accessoires aanvinken en tevens aangeven of u thuisbezorging wenst. Dan staat de trailer binnenkort voor uw deur. Wanneer u liever naar de showroom komt, kunt u daarvoor een afspraak maken. Er is dan een medewerker voor u aanwezig om u te voorzien van deskundig advies en met u de beste trailer 1 5 paards te selecteren. Heeft u maar af en toe een wagen voor paardenvervoer nodig? Dan vindt u bij PAK Aanhangwagens ook paardentrailers te huur. Ga daarvoor naar onze pagina voor verhuur.

Waar moet ik op letten als ik een aanhangwagen koop?

Aanhangwagens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat de aanhangwagen aansluit bij de werkzaamheden die u vaak uitvoert. De gewichten en afmetingen zijn hierbij het belangrijkste. Voor specifiek advies kunt u het beste contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, zij zorgen voor een oplossing op maat.

Welke merken aanhangers biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens bieden wij een ruim assortiment aan aanhangwagens. Proline, Easyline en Ifor Williams zijn onze topmerken, verder leveren wij ook aanhangwagens van de premium Nederlandse merken Anssems, Hulco en Saris. Voor de beste ongeremde bakwagen leveren wij aanhangers van het merk Loady. Voor de beste paardentrailers hebben wij de merken Cheval Liberté, Careliner, Proline en Ifor Williams in ons assortiment.

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een aanhangwagen te mogen rijden?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde aanhanger te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de aanhanger, niet door het aantal assen van een aanhangwagen, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. Deze pagina vindt u hier.

Kan ik een aanhangwagen leasen bij PAK Aanhangwagens?

De aankoop van een aanhangwagen of paardentrailer brengt vaak een behoorlijke investering met zich mee. Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een trailer of aanhanger echter graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een aanhangwagen te leasen. U financiert de aanschaf van uw aanhanger dan middels een beperkt vast bedrag per maand. Na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom.