Wij krijgen veel vragen over het coronavirus, Bekijk onze speciale informatiepagina voor onze maatregelen.

Enkelas kipper

Enkelas kipper met compacte afmetingen

Kiepaanhangwagens zijn trailers met een kantelbare bak, die worden gebruikt voor het vervoer van stortmateriaal. U kunt deze open aanhangers kopen in diverse gewichtscategorieën en formaten. Het aantal wielen is daarbij een indicatie, want de lichtste en meest compacte kippers zijn uitgevoerd als enkelasser. Bij PAK Aanhangwagens zijn diverse enkelas kippers direct uit voorraad te kopen of te bestellen. Dit kan online of in onze showroom. Zo vindt u altijd de kipper enkelas met de beste specificaties voor uw werkzaamheden.

Werking en praktijkgebruik aanhanger enkelas kipper

Op het eerste gezicht lijken kippers in hun ontwerp op reguliere aanhangwagens met een lage open laadbak. Een groot verschil is echter dat de bak van kipaanhangers kan worden gekanteld. Afhankelijk van het model kunnen sommige trailers naar links, rechts en achterwaarts kiepen. In dat geval wordt gesproken van een driezijdige kipper. Bij kipper enkelassers is de bak doorgaans echter uitsluitend achterover te kantelen. Het op deze manier lossen is natuurlijk alleen mogelijk bij ladingen die geen bijzonder hoge waarde hebben, weinig gevoelig zijn voor beschadigingen en los vervoerd kunnen worden. Met een kipper enkelasser wordt divers stortmateriaal vervoerd, zoals zand, tuinaarde, puin, grind, kiezels, stenen, grond, bepaalde oogstproducten en snoei-, tuin- en houtafval. De kiepfunctie zorgt ervoor dat het legen van de bak sneller en gemakkelijker gaat. Het verplaatsen en lossen van materialen met een kipper scheelt u doordat zwaar werk lichter wordt gemaakt behalve tijd en geld ook lichamelijke klachten.

Enkelasser kipper of ander model?

Als u regelmatig los of grof stortmateriaal te transporteren heeft, kunt u daarvoor dus het best een kieptrailer inzetten. Een belangrijke vraag die bij aanschaf als eerste moet worden beantwoord, is wat de capaciteit van de bak moet zijn. De aard van het materiaal dient daarbij als leidraad. Om een significante hoeveelheid zwaar puin te vervoeren, is een kipper met een hoger totaalgewicht immers te prefereren boven een lichter exemplaar. De allergrootste laadvermogens vindt u onder tandemas en tridemas kippers. Enkele daarvan zijn geschikt voor tweeënhalve ton of meer en zwaardere kiptrailers hebben doorgaans dan ook een elektrisch bediende kantelbak. De toevoeging van extra assen heeft echter invloed op het eigen gewicht en kan juist ook een lagere vrachtcapaciteit tot gevolg hebben. Bekijkt u bijvoorbeeld de enkelasser en tandemasser kippers van 1500 kg, dan ziet u dat het laadvermogen van de enkelas modellen ruim 150 kg meer is.

Diverse merken kipper enkelas beschikbaar

PAK verkoopt enkelas kiptrailers van de fabrikanten Proline en Loady. Bij interesse in een kipper in de laagste gewichtsklasse van 750 kg is Loady het aangewezen merk. Het laadoppervlak van deze aanhangwagen is vergeleken met de zwaardere enkelassers vrij groot en dankzij de neerklapbare zij-, voor- en achterborden zijn er ook bredere en langere voorwerpen mee te verplaatsen. Loady heeft echter niet het monopolie op deze eigenschap, want de kipper Proline 275×150 cm van 1500 kg beschikt eveneens over rondom neerklapbare borden. Een belangrijk verschil is dat de 750 kg aanhanger kipper enkelas ongeremd is. Alle modellen in de hogere gewichtscategorieën zijn voorzien van geremde assen, zodat de kipwagen bij het vaart minderen van het trekvoertuig actief mee remt.

Uitbreidingen en maatwerk enkelas kipper

Dankzij hun vaste features zijn enkelasser kipaanhangwagens na aanschaf direct klaar om in te zetten. Indien nodig is het echter mogelijk om de trailer uit te breiden met bijkomende accessoires. Tot de opties behoren opzetborden om een hogere laadbak te creëren, loof- en voorrekken, oprijplaten, spanbanden, een koppelings- of antidiefstalslot, een ladingnet, een vlakzeil, een verloopstekker en steunpoten. De toevoeging van aanvullende accessoires leidt uiteraard wel tot een hoger leeg gewicht. Bij het kopen of bestellen geeft u de benodigde extra’s aan, zodat wij de kipper voor levering aan uw wensen kunnen aanpassen. Welke uitbreidingen beschikbaar zijn, is meestal afhankelijk van wat de fabrikant van een bepaald model aan accessoires aanbiedt. Daarnaast voeren wij in onze werkplaats tevens speciaalbouw uit. Kiest u hiervoor, dan ontwerpen wij een aanhanger enkelas kipper met alle features die voor uw werkzaamheden noodzakelijk zijn.

Enkelasser kipper kopen bij PAK

Als speciaalbouw niet nodig is, kunt u een kieptrailer rechtstreeks via de website bij ons kopen of langskomen in de showroom in Kapelle. In het laatste geval is de kipper aanhanger enkelas na het afrekenen direct mee te nemen. Wat ook kan is deze door ons laten thuisbezorgen. U betaalt daarvoor een extra bedrag en krijgt de kipper enkelasser geleverd op het van tevoren afgesproken tijdstip. De aankoopprijs in termijnen afbetalen is geen probleem. Wij bieden verschillende leaseperiodes aan, variërend van één tot zes jaar. De termijn waarin u een aanhanger kipper enkelas kunt aflossen hangt af van de verkoopprijs en uw budget. Neem contact op bij vragen over enkelas kippers of voor advies of nadere informatie. U kunt ons bereiken middels e-mail, telefoon, social media en het online antwoordformulier.