Wij krijgen veel vragen over het coronavirus, Bekijk onze speciale informatiepagina voor onze maatregelen.
MENU X

Tandemas kipper

Volop keuze bij aanschaf tandemas kipper

Voor elk transport en elke klus is er wel een passende trailer. Heeft u bijvoorbeeld vaak stortmateriaal te vervoeren? Dan kan dat het best worden gedaan met een kipper aanhanger. Onder de kiepaanhangwagens vormen tandemassers de meest veelzijdige groep. Ze zijn verkrijgbaar in vrijwel elke gewichtsklasse en lenen zich daardoor zowel voor het lichte als zware werk. PAK Aanhangwagens is het juiste adres voor tandemas kippers tegen de scherpste prijzen. Wij verkopen verschillende merken, waarvan een deel uit voorraad leverbaar is.

Tandemasser kipper maakt zwaar werk lichter

Kippers of kieptrailers zijn aanhangers met een open bak, die vooral worden gebruikt door professionele partijen. Ze onderscheiden zich van andere open trailers, doordat de laadbak kantelbaar is. Aan die eigenschap danken ze dan ook hun naam. In de bak kunnen grote hoeveelheden materiaal worden verplaatst, die op de bestemming eenvoudig zijn te lossen door deze te kantelen. Een kiep aanhangwagen is daardoor alleen bruikbaar voor het grovere werk. Zo moeten de materialen los kunnen worden getransporteerd, een lage individuele waarde hebben en weinig schade kunnen oplopen. Ladingen waarvoor men een kipper inzet, zijn onder andere puin, zand, stenen, kiezels, grond, tuinafval, uinaarde en aardappelen. Het laden van een kipaanhanger gebeurt door middel van bijvoorbeeld een graafmachine of met een schepbak uitgeruste tractor. Doordat kippers niet handmatig hoeven te worden geleegd, bespaart u zich rugklachten, tijd én geld. Ze zijn onder meer interessant voor hoveniers, sloop-, renovatie- en woningbouwbedrijven en agrarische ondernemers.

Features tandemas kipper aanhangwagen

Er bestaan belangrijke verschillen tussen kipper enkelassers, tandemassers en tridemassers. Behalve een meestal grotere afmeting en hoger totaalgewicht, heeft de doorsnee tandemas kipaanhanger tevens een uitgebreidere kantelfunctie. Waar een enkelasser een achterwaartse kipper is, koopt u met een dubbelasser in de meeste gevallen een 3-zijdige kipper. Dit houdt in dat de bak behalve achterwaarts ook kantelbaar is naar rechts en links. Een uitzondering hierop vormen de tandemas kiepaanhangwagens van Ifor Williams en Saris, die uitsluitend achterover zijn te kantelen. Bij alle merken kiptrailers in de zwaardere gewichtscategorieën is de bak altijd standaard voorzien van elektrische bediening. Dit in tegenstelling tot de enkelassers en trouwens ook de lichte dubbelassers. Zo beschikt de kiepbak van de tandemas Loady 257x157cm van 750 kg over een handpomp. Overigens is deze Loady vanwege zijn beperkte totaalgewicht de enige ongeremde kipper tandemasser.

Tandemas kipper merken

De categorie met dubbelas kipaanhangers is de meest uitgebreide. Niet alleen vindt u hierin exemplaren in gewichtsklassen variërend van 750 tot 3500 kg, onder de tandemassers zijn tevens de meeste merken vertegenwoordigd. Van veel van deze fabrikanten hebben we bovendien meerdere modellen op voorraad. En anders is de gewenste kipper tandemas altijd te bestellen. Naast de reeds genoemde fabrikanten Loady, Ifor Williams en Saris, bestaat het assortiment uit kipwagens van Proline en Easyline. Proline biedt van de beschikbare merken de meeste keuze. In de grote voorraad die wij van deze trailerbouwer hebben zijn tandemas kippers te koop met totaalgewichten van 2700 en 3500 kg. De afmetingen daarvan lopen uiteen van 301×165 cm tot 401×202 cm. Kieptrailers van Easyline zijn verkrijgbaar in de gewichtsklassen 1500, 2000 en 2700 kg. Qua formaat zijn ze vergelijkbaar met de Proline kipaanhangwagens van 2700 kg.

Jaarlijks onderhoud tandemasser kipper

Omdat tandemas kippers veelal bedrijfsmatige toepassingen hebben, worden ze intensief gebruikt. En zoals elke andere aanhanger die vaak voor werkzaamheden wordt ingezet, zal dit ook bij een kieptrailer effect hebben op de aan slijtage onderhevige onderdelen. Het is bij dagelijks of wekelijks gebruik daarom van belang om uw kipper tandemasser een jaarlijkse onderhoudsbeurt te laten geven. Ook hiervoor kunt u terecht bij PAK. Bij een periodieke controlebeurt controleren we alle cruciale onderdelen en kijken wij de kipper na aan de hand van de Bovag-checklist. Daarop staan onder meer het chassis, de banden, lagers, verlichting en remmen. Verder smeren we de bewegende delen waar dat nodig is, zoals de oploopdemper en het neuswiel. Onze monteurs hebben een officieel Bovag-certificaat. Na het onderhoud ontvangt u dan ook een Bovag-rapport en een Bovag-jaarsticker.

Tandemas kipper aanhangwagen online kopen

Een kipper tandemas aanschaffen of huren kan in onze showroom of gewoon op de website. U klikt daartoe op de bestelknop of neemt rechtstreeks contact met ons op via e-mail, social media, telefoon of het formulier op de site. Tijdens het online bestelproces zijn optionele accessoires toe te voegen en kunt u aangeven of u de dubbelas kiptrailer thuisbezorgd wilt krijgen. Bent u geïnteresseerd in een specifiek merk en model, bijvoorbeeld een tandemas Hapert kipper Cobalt? Dan kunnen wij deze voor u bestellen of desgewenst uitkijken naar een gebruikt exemplaar. Om extra te bezuinigen is het sowieso een goed idee om onze occasionpagina te bezoeken. Daarop staat meestal wel een tweedehands kipper tandemas. Besparen op uw aankoop is verder mogelijk in de kippercategorie met aanbiedingen. Hierin vindt u veel afgeprijsde tandemas kippers van een recent bouwjaar.