Wij krijgen veel vragen over het coronavirus, Bekijk onze speciale informatiepagina voor onze maatregelen.
MENU X

Tridemas kipper

Professionele tridemas kipper via PAK

Het aan- en afvoeren van los te storten materialen gaat het best met een daarvoor bestemde trailer. Aanhangers die speciaal gemaakt zijn voor dit soort werkzaamheden staan bekend als kippers. Een kipper beschikt over een kantelbare bak, waarmee ladingen eenvoudig kunnen worden gelost. Voor het verplaatsen van grote volumes stortmateriaal is een kipper tridemas de perfecte oplossing. Bij het kopen van een tridemas kieptrailer kunt u rekenen op PAK Aanhangwagens. Maak een afspraak in onze showroom of bestel uw kipper tridemasser via de site.

Gebruik tridemasser kipper

Het ontwerp van een kiepaanhanger komt grotendeels overeen met dat van een standaardtrailer met een open bak. Kippers worden dan ook gebruikt voor vergelijkbare ladingen. Het gaat daarbij om materialen die geen overkapping of andere bijzondere vervoerscondities nodig hebben. De feature waarmee ze zich onderscheiden van de meer gangbare open aanhangwagens is de kiepbak. Deze kan bij een tridemas kiptrailer achterover, naar links en naar rechts worden gekanteld. Een aanhanger met een dergelijk flexibele bak wordt ook wel een driezijdige kipper genoemd. Het voordeel van een kantelbak is dat deze niet met de hand of met behulp van een grijper hoeft te worden geleegd. Kipwagens kennen veel toepassingen en lenen zich onder meer voor het transport van bouw- en tuinafval, tuinaarde, stenen, kiezels, grond, puin en zand. Verder worden ze ook wel ingezet voor aardappelvervoer. Ondernemingen die gebruikmaken van tridemas kippers zijn veelal werkzaam in de groenvoorziening, wegen-, woning- of waterbouw, landbouwsector of het grondverzet.

Tridemas kipper aanhangwagen van Proline

Drieassige kiptrailers zijn uitsluitend verkrijgbaar met een totaalgewicht van 3500 kg. Voor een lichter model verwijzen wij u graag door naar onze pagina’s met kipper tandemassers en enkelassers. Behalve dat deze vaak in een lagere gewichtsklasse vallen, zijn ze meestal ook minder lang. Grofweg kan worden gesteld dat de gemiddelde lengte van tandemassers drie tot vier meter bedraagt en die van enkelassers twee tot drie meter. Met een tridemasser kiest u voor een circa vier meter lange en twee meter brede kiepaanhanger. PAK heeft in deze categorie kippers van het Nederlandse Proline. De kippers tridemas van dit merk zijn voorzien van een elektrische bediening, zodat het kantelen van de bak geen enkele moeite kost. Doordat ze een driezijdige kiepbak hebben, kan een Proline kipper tridemasser zijn werk ook doen als de ruimte beperkt is.

Kipper tridemas of tandemas

Gewichtsklasse, capaciteit en afmeting zijn belangrijke factoren bij het selecteren van een kipper. Hoewel tridemassers behoren tot de zwaarste aanhangercategorie betekent dit niet dat u voor een trailer van 3500 kg dubbelassers zonder meer kunt uitsluiten. Wanneer u een kipper met een dergelijk hoog totaalgewicht wilt kopen, is kiezen voor een tridemas kieptrailer daarom niet altijd vanzelfsprekend. Voordelen van een tridemas kipper aanhangwagen zijn een betere stabiliteit en minder bandenslijtage. De derde as zorgt er echter ook voor dat het eigen gewicht hoger is en het laadvolume dus kleiner. Zo kan de drieas Proline van 401x202cm en 3500 kg tevens worden gekocht als tandemasser met hetzelfde totaalgewicht en dezelfde afmetingen. Maar in plaats van 2250 kg is de capaciteit van de dubbelasvariant 2350 kg. U kunt daarnaast een kleinere 3500 kg Proline tandemas van 351x185cm of 301x185cm kopen. Deze zijn geschikt voor volumes van respectievelijk 2439 en 2770 kg.

Accessoires tridemasser kipper

Zoals vrijwel alle aanhangers is ook een kiptrailer uit te breiden met extra’s die niet tot de standaarduitrusting behoren. Maar zonder deze features kunt u er de werkzaamheden waarvoor de kipper gemaakt is natuurlijk ook gewoon mee uitvoeren. Door specifieke accessoires te laten toevoegen, schaft u echter een kipper tridemasser aan die op alle punten aan uw wensen voldoet. Proline heeft een breed scala aan opties voor kipaanhangwagens en bij het online bestellen kunt u aankruisen wat u nodig hebt. Als u bijkomende accessoires selecteert die op de trailer moeten worden gemonteerd, wordt dit door onze eigen monteurs gedaan. Er is keuze uit onder andere schokbrekers, bladveren, contourverlichting, achterlichtbescherming, steunpoten, draadloze afstandsbediening voor de bak, een accudruppelaar, oprijplaten, opzetborden, voorrekken en loofrekken. Deze accessoires zijn tevens achteraf aan te schaffen in onze onderdelenwebshop.

Kopen of leasen tridemas kipper

Een kipper tridemasser kan bij aankoop direct worden betaald, maar indien nodig is afbetaling over een langere periode mogelijk. Bij PAK kunt u namelijk kiezen voor een leasetermijn van 12, 24, 36, 48, 60 of 72 maanden. Behalve dat u elke maand een vast en laag bedrag aflost, kan leasen voor bedrijven ook interessante fiscale voordelen opleveren. Voor hoeveel maanden of jaren u een leasecontract kunt afsluiten, ligt aan uw financiële armslag en wat de tridemas aanhangwagen kipper kost. Eén ding staat vast en dat is dat u bij ons altijd een scherpe prijs betaalt. Extra besparen doet u met een tweedehands kipper of exemplaar in de aanbieding. Wilt u meer informatie over nieuwe of gebruikte tridemas kippers? Wij zijn bereikbaar via e-mail, telefoon, social media en het online formulier.