Wij krijgen veel vragen over het coronavirus, Bekijk onze speciale informatiepagina voor onze maatregelen.

Tandemas machinetransporter

Veelzijdig assortiment tandemasser machinetransporter

Met een machinetransporter vervoert u rollend materieel, waarmee niet op eigen gelegenheid tussen het overige verkeer mag worden gereden. Vaak gaat het dan om industriële installaties, machines en landbouw- en andere werkvoertuigen. Afhankelijk van wat deze wegen, kunt u daar bijvoorbeeld een kantelbare tandemas machinetransporter inzetten. Deze trailers staan ook wel bekend als diepladers of multitransporters. Bij PAK Aanhangwagens kunt u kiezen uit een gevarieerd assortiment open en overkapte machinetransporter tandemassers. De dubbelassers vormen onder dit type aanhanger verreweg de grootste groep.

Geremde machinetransporter tandemas praktijktoepassingen

De openbare weg is voor veel werkvoertuigen en rijdende machines verboden terrein. Dat kan verschillende oorzaken hebben, maar vaak heeft het te maken met hun beperkte maximumsnelheid of grote afmeting. Om dergelijke langzame, zware en logge apparaten en voertuigen toch op de plaats van bestemming te krijgen, biedt een speciaal daarvoor ontwikkelde aanhanger uitkomst. Vanzelfsprekend kunnen sommige machines op rupsbanden of wielen ook worden getransporteerd met een plateauwagen of andere open trailer. Het voordeel van enkelas, tridemas en tandemas machinetransporters is evenwel dat ze daadwerkelijk zijn gemaakt en uitgerust voor dit soort vervoer. Zo zijn het laadoppervlak en de zijranden voorzien van voldoende sjorogen, touwhaken en andere bindmogelijkheden en beschikken ze over een stevige oprijklep aan de achterzijde. Doordat de laadvloer zak- of kantelbaar is, kan rollend materiaal er eenvoudig op worden gereden. Een dubbelas machinetransporter leent zich bij uitstek voor het vervoer van shovels, graafmachines, kranen, hoogwerkers en landbouwwerktuigen met een hoog eigen gewicht.

Laadvolume machinetransporter tandemas

Een belangrijke overweging bij de aanschaf van een multitransporter, dieplader of machinetransporter is tot hoeveel kilo deze geschikt is. Het toegestane maximale laadvermogen bepaalt immers voor welk soort machines de transporter kan worden gebruikt. Daarbij is het natuurlijk zo dat enkelas machinetransporters gebouwd zijn voor de lichtste ladingen. Met deze aanhangwagens zijn voertuigen en machines te verplaatsen met een gewicht tussen 1090 en 1325 kg. Het verschil met tandemasser machinetransporters is aanzienlijk. Sommige dubbelas modellen kunnen zelfs ladingen vervoeren die meer dan twee keer zo zwaar zijn. De Ifor Williams GH1054 van 3500 kg is bijvoorbeeld berekend op een maximum van 2865 kg. Een andere Ifor Williams machinetransporter tandemasser die veel gewicht kan dragen, is de GX125-HD. Hiermee vervoert u rollend materieel tot maximaal 2740 kg. De laadvolumes van deze robuuste tandemassers overtreffen zelfs die van de tridemassers. Onder de tridemas machinetransporters heeft de GX126 Ifor Williams met 2675 kg namelijk de hoogste capaciteit.

Tandemas machinetransporter Ifor Williams of Proline

Voor een machinetransporter dubbelasser met een zo hoog mogelijk laadvermogen is Ifor Williams de beste keuze. De Britse trailerbouwer produceert bovendien aanhangers in veel lengte- en breedtematen. Zowel de kleinste als grootste tandemassers zijn afkomstig van dit merk en de afmetingen variëren van 280×131 tot 477×225 cm. Ifor Williams bouwt vooral tandemas machinetrailers van 3500 kg, maar heeft ook exemplaren van 2700 en 3000 kg. De meeste dubbelas transporters van Proline wegen 3000 kg en zijn tussen 350×180 en 426×204 cm . Het grootste model is tevens verkrijgbaar als machinetransporter tandemasser met huif in hoogtes van 150, 180 en 210 cm en met keuze uit tientallen kleuren. Proline-machinetransporters hebben een beperkter volume dan de Ifor Williams-wagens. Het exemplaar met de hoogste capaciteit is de Proline 350×180 cm van 3500 kg. Deze is geschikt voor ladingen tot 2650 kg.

Optionele accessoires tandemasser machinetransporter

Aan de tandemas machinetrailer die u aanschaft, kunnen indien nodig features en onderdelen worden toegevoegd. Fabrikanten ontwikkelen voor hun aanhangers doorgaans een pakket met extra’s, die zijn bedoeld voor specifieke werkzaamheden of transportladingen. Beschikbare accessoires voor onderweg en bij het parkeren zijn een disselslot, koppelingsslot, achteruitrijleds en reservewiel. Om machines en voertuigen perfect vast te zetten kunt u spanbanden, een voorrek of extra sjorogen bij uw tandemas dieplader kopen. Andere opties zijn een handlier, gesloten aluminium traanplaatvloer of open antislipvloer. Wilt u uw tandemas machinetrailer laten uitrusten met een of meer van deze extra’s? Dan vinkt u die gewoon aan tijdens het online bestelproces. Onze monteurs zorgen er vervolgens voor dat de onderdelen op de aanhangwagen worden gemonteerd.

Aanschaf machinetransporter tandemas

Als u weet welke machineaanhanger u nodig hebt, is bestellen of kopen via internet de gemakkelijkste manier. Bij vragen of voor het leasen van een dubbelas machinetransporter kan contact worden opgenomen per telefoon of middels social media, e-mail of het antwoordformulier op onze site. Wilt u uitgebreider advies, een beter beeld van de afmetingen of een demonstratie van de kantelbare laadvloer? Dan kunt u via bovenstaande contactmogelijkheden een afspraak maken in onze showroom. Behalve nieuwe tandemas machinetransporters krijgen wij ook wel tweedehands exemplaren binnen. Verder raden wij u aan om onze pagina met actiemodellen en aanbiedingen te bekijken. Daarop staan diverse enkelassers, tandemassers en tridemassers met voordeel. En wanneer u slechts tijdelijk behoefte heeft aan een geremde machinetransporter tandemas, dan is een exemplaar huren uiteraard ook altijd mogelijk.