LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met iDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
BOVAG gecertificeerd

Enkelas plateauwagens

Ongeremde of geremde enkelas plateauwagen

Plateauwagens zijn ontworpen om optimaal gebruik te kunnen maken van het laadoppervlak van een trailer. De aanhangers lenen zich vooral voor het vervoer van stapelbare of grote materialen, die het zonder de bescherming van een gesloten bak afkunnen.

Met name ondernemers behoren tot de doelgroep van plateauaanhangers, maar lichte enkelas plateauwagens worden ook wel door particulieren gekocht. PAK Aanhangwagens biedt u bij de aanschaf van een plateautrailer enkelas keuze uit meerdere merken, die aantrekkelijk geprijsde topkwaliteit leveren.

Laad- en losgemak van de aanhanger plateauwagen

Enkelas, tandemas en tridemas plateauaanhangwagens zijn door het ontbreken van een dichte of kantelbare bak vergelijkbaar met gebruikelijke open aanhangers. Wat deze trailers toch anders maakt, is het feit dat de borden rondom de bak zijn te verwijderen of door middel van scharnieren kunnen worden neergeklapt. Dit is mogelijk doordat de spatborden, wielkasten en wielen onder de laadvloer zijn geplaatst. Een traditionele open aanhanger heeft de wielen, behuizing en spatbescherming naast de bak, waar het geheel tot ongeveer halverwege de zijbordhoogte reikt. Plateautrailers danken hun naam aan het feit dat bij het omlaag klappen van de borden een ruim laadplateau ontstaat. Heftrucks kunnen daardoor tot aan de rand van de laadvloer rijden en een pallet perfect positioneren voordat de chauffeur de lepels laat zakken. Daardoor kan een plateauwagen enkelasser over de volledige breedte en lengte worden geladen. Plateauaanhangers zijn behalve voor lege en volgeladen pallets ook een praktische transportoplossing voor sloop-, bouw- en tuinafval, balken, latten, houtplaten en ander plaatmateriaal.

Enkelas plateauwagen transporttoepassingen

Als het laadoppervlak van een plateautrailer tot aan de rand vol staat, klapt men de zij-, voor- en achterborden indien gewenst weer omhoog. De lading wordt natuurlijk ook vastgezet en gezekerd, maar de opstaande rand houdt de boel extra op zijn plaats. Een geremde enkele asser plateauwagen heeft echter nog een ander voordeel. En dat is dat u goederen die de baklengte overschrijden dankzij de neerklapbare voor- en achterborden toch probleemloos en volgens de regels kunt transporteren. Het is in de verkeerswet toegestaan om lange materialen die aan de achterzijde niet meer dan één meter uitsteken zonder waarschuwingsteken te vervoeren. Wanneer u de goederen wel van een markeringssignaal voorziet, mogen deze uitsteken tot de helft van de wagenlengte met een maximum van vijf meter. Aan de voorkant van de enkel asser plateauwagen zijn deze regels niet van toepassing, maar u dient daar vanzelfsprekend genoeg ruimte over te laten voor bochten en draaimanoeuvres.

Plateauwagen enkelasser van uiteenlopende fabrikanten

In ons assortiment enkelas plateauaanhangers vindt u verschillende merken, die modellen in allerlei gewichtsklassen aanbieden. De kleinste plateautrailer is een Loady ongeremd van 257×150 cm met een totaalgewicht 750 kg. Deze heeft een laadvermogen van 515 kg en is verkrijgbaar in enkelas en als langere tandemasser met minder vrachtcapaciteit. Voor beide uitvoeringen is een B rijbewijs voldoende. Als u meer laadvolume wenst, kunt u opschalen naar een geremde Easyline van 1000 kg of Proline met een totaalgewicht van 1350 kg. Qua afmetingen zijn ze vergelijkbaar met de Loady. Dat geldt ook voor de Saris, die met 1500 kg de zwaarste enkelasser in het aanbod is. Hiermee kan voor ruim 1100 kg aan lading worden vervoerd, maar om dit te realiseren is onder meer gekozen voor een dunnere vloerplaat.

Maatwerk en accessoires aanhanger plateauwagen enkelas

Dankzij de diverse gewichtscategorieën koopt u eenvoudig een enkelas plateauwagen in de juiste gewichtscategorie. Tussen de merken onderling bestaan echter wel verschillen, bijvoorbeeld wat betreft de laadvloerhoogte of het type wielas. Als u alle voor u interessante eigenschappen wilt combineren in één plateautrailer, is speciaalbouw een uitstekende oplossing. Wij bouwen in dat geval een ongeremde of geremde enkelas plateauwagen op verzoek die geheel tegemoetkomt aan uw transportbehoeften. Ook het maken van gedeeltelijke aanpassingen kan. De meeste merken hebben een assortiment met optionele accessoires, zoals steunpoten, een oprijplatenset, een lier, voor- en loofrekken, achterlichtbescherming en een vlakzeil of ladingnet. Een enkel asser plateauwagen ingrijpender wijzigen is eveneens mogelijk. U kunt bijvoorbeeld een andere laadvloer door ons laten aanbrengen of kiezen voor een verlaagd chassis met een disselaanpassing.

Online plateauwagen kopen

Wanneer u een standaard plateauaanhanger met of zonder uitbreidingen zoekt, is deze via onze website te bestellen. De gewenste accessoires selecteert u voor het afrekenen en u kunt tevens aangeven of u de plateauwagen thuisbezorgd wilt krijgen. Wij staan bekend om onze scherpe verkoopprijzen, maar als u nog meer voordeel wilt moet u zeker ook de enkelas plateauwagens tweedehands en aanbiedingen bekijken. Wie weet staat de door u gewenste trailer daar tussen voor een extra laag bedrag. Zowel bij nieuwe aanhangers als aanbiedingen en occasions is leasen vaak mogelijk. Wij bieden leasecontracten aan van één tot zes jaar. Verder kunt u ook altijd een gebruikte ongeremde of geremde enkele asser plateauwagen inruilen. Mail of bel ons, of neem contact op via social media of het antwoordformulier op de website.

Welke merken plateauwagens biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens hebben wij een ruim aanbod aan plateauwagens. In ons assortiment vindt u trailers van de volgende merken, vaak direct uit voorraad leverbaar:

Wij hebben zowel enkelas plateauwagens als tandemas en tridemas. U kunt de plateauwagen ook voorzien van een huif. Bent u op zoek naar een plateauwagen van een ander merk? Ook dan denken wij graag met u mee. U kunt dan het beste telefonisch contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, dan kijken zij of we iets voor u kunnen betekenen.

Welk rijbewijs heb ik nodig om de plateauwagen te mogen trekken?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde plateauwagens te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de plateauwagen, niet door het aantal assen van een plateauaanhangwagen, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. U vindt deze pagina op: https://www.pak-aanhangwagens.nl/informatie/informatie-over-rijbewijzen/

Kan ik een plateauwagen leasen bij PAK Aanhangwagens?

Jazeker! De aankoop van een plateauwagen kan een behoorlijke investering met zich meebrengen, Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een trailer of aanhanger graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een plateauwagens te leasen. U financiert de aanschaf van uw plateauwagen dan middels een beperkt vast bedrag per maand, na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een plateauwagen?

Plateauwagens lijken vaak visueel erg op elkaar, echter heeft elke plateauwagen zijn eigen krachten en zwaktes. Voor het zwaardere werk heb je extra bodemondersteuning nodig, iets wat een merk als Proline biedt. Zoekt u meer een allround wagen, met de beste prijs-kwaliteitsverhouding, dan kan de Easyline plateauwagen beter bij uw wensen passen. Onze verkoopmedewerkers adviseren u graag over de beste plateauwagen voor uw werkzaamheden.

Is speciaalbouw mogelijk bij PAK Aanhangwagens?

Jazeker, bij PAK Aanhangwagens hebben wij al ruim 50 jaar ervaring met speciaalbouw. Zit er in het standaard assortiment geen aanhangwagen die bij uw wensen past? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden om de aanhangwagen compleet naar uw wensen in te richten.