LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met iDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
BOVAG gecertificeerd

Aanhangwagen geremd voor zwaarder transport

Waar u rekening mee moet houden wanneer u moet kiezen tussen een geremde of ongeremde aanhangwagen is het totaal gewicht, aanhangwagens tot 750 kg zijn vaak ongeremd, zwaardere aanhangwagens, zoals een plateau aanhangwagen, zijn altijd geremd. Geremde aanhangers worden veel verkocht en zijn in uiteenlopende modellen verkrijgbaar. Door hun diversiteit zijn ze geschikt voor allerlei toepassingen. Wat echter algemeen voor de trailers in deze categorie geldt is dat ze zich in een hogere gewichtsklasse bevinden. En het zwaardere totaalgewicht is ook de reden dat dit type aanhanger geremd is. Bij PAK Aanhangwagens kunt u terecht voor geremde trailers van alle bekende merken.

Verschil ongeremde en geremde aanhangwagens

Een zogeheten oploopremsysteem in combinatie met een of meer geremde assen is wat geremde aanhangers onderscheidt van ongeremde. Vanaf een op de trailerdissel geïnstalleerde handrem lopen remkabels naar de as of assen. Deze stellen de remfunctie daarvan in werking op momenten dat het trekkende voertuig afremt. De massa van de aanhangwagen oefent dan namelijk een voorwaartse stuwkracht uit, die zorgt voor het inschuiven van de buis van het oploopremsysteem en vervolgens de remmen activeert. Dit zelfremmende vermogen is nodig om te compenseren voor het naar voren komende gewicht bij het remmen van de trekauto. Bij een lichte en daarmee ongeremde aanhanger wordt deze kracht in toom gehouden door de auto zelf. Zowel bij aanhangwagens geremd als ongeremd mogen het bij elkaar opgetelde eigen gewicht en dat van de lading daarom maximaal de toegestane trekkracht van uw auto hebben.

Geremde aanhangwagen van populair merk

Omdat trailers geremd tot de zwaardere categorieën behoren, hebben ze doorgaans een andere bakopbouw en bijbehorende features dan een reguliere open wagen. Dat wil niet zeggen dat alle bakwagens 750 kg wegen en ongeremd zijn. Afhankelijk van afmeting en gebruikte materialen kunnen we hiervan namelijk ook zwaardere geremde exemplaren uit voorraad leveren. U kunt bijvoorbeeld een Proline of Anssems bakwagen als geremde enkel- of tandemasser variërend van 1200 tot 2500 kg in ons aanbod vinden. Ook populair is de Hapert bakwagen geremd 300×130 aanhanger aanhangwagen, die een totaalgewicht van 2000 kg heeft. Grote aanhangers zoals kippers, auto-, machine- en motortransporters, koelwagens en paarden- en veetrailers bieden vanzelfsprekend meer keuze aan geremde uitvoeringen. Veelvoorkomende merken daarbij zijn Humbaur, Ifor Williams en Easyline. Een wat grotere dichte trailer die veelzijdigheid combineert met een goede prijs-kwaliteitverhouding is de Saris geremde enkelas gesloten aanhangwagen van 1350 kg.

Meest geschikte aanhanger geremd selecteren

Het uitgebreide assortiment kan het soms moeilijk maken om bij het kopen van een aanhangwagen de knoop door te hakken. De vraag of u een trailer geremd of ongeremd nodig heeft, laat zich echter gemakkelijk beantwoorden. Mochten er voor uw werkzaamheden of hobby zowel exemplaren met als zonder oploopremsysteem beschikbaar zijn, dan kunt u selecteren op wat een door u of uw bedrijf uitgevoerd transport gemiddeld weegt. In het vermelde totaalgewicht van een aanhangwagen zijn het gewicht van de trailer en het toegestane aantal kilo’s aan vracht bij elkaar opgeteld. Ligt een lading over het algemeen boven de 600 kg, dan heeft u daarvoor een exemplaar met een hoger totaalgewicht nodig en komt u automatisch uit bij een geremde aanhanger.

Naar PAK voor aanhangwagen geremd

Om het aanbod te bekijken en zich te laten adviseren alvorens tot aanschaf over te gaan, kunt u vrijblijvend langskomen in onze showroom in Kapelle. Wij helpen u graag met het vinden van de aanhanger die voor uw bedrijf of vrijetijdsbesteding het meest geschikt is. Bent u daar al uit en weet u welke trailer u nodig heeft? Dan kunt u direct naar de desbetreffende productpagina gaan om verder gebruik te maken van onze website en de mogelijkheden daarop. U kunt er bijvoorbeeld extra accessoires bij kopen en aangeven of wij uw aanhanger al dan niet bij u moeten afleveren. Voor de keuze die u heeft maakt het niet uit of u online bestelt of in de showroom. Het aanbod op onze website stemt namelijk exact overeen met ons fysieke assortiment, zodat ook een via de site bestelde geremde aanhangwagen direct uit voorraad leverbaar is. Heeft u vragen of wilt u meer weten over een bepaalde trailer? We zijn te bereiken via e-mail, social media, telefoon en het online formulier.

 

Waar moet ik op letten als ik een aanhangwagen koop?

Aanhangwagens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat de aanhangwagen aansluit bij de werkzaamheden die u vaak uitvoert. De gewichten en afmetingen zijn hierbij het belangrijkste. Voor specifiek advies kunt u het beste contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, zij zorgen voor een oplossing op maat.

Welke merken aanhangers biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens bieden wij een ruim assortiment aan aanhangwagens. Proline, Easyline en Ifor Williams zijn onze topmerken, verder leveren wij ook aanhangwagens van de premium Nederlandse merken Anssems, Hulco en Saris. Voor de beste ongeremde bakwagen leveren wij aanhangers van het merk Loady. Voor de beste paardentrailers hebben wij de merken Cheval Liberté, Careliner, Proline en Ifor Williams in ons assortiment.

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een aanhangwagen te mogen rijden?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde aanhanger te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de aanhanger, niet door het aantal assen van een aanhangwagen, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. Deze pagina vindt u hier.

Kan ik een aanhangwagen leasen bij PAK Aanhangwagens?

De aankoop van een aanhangwagen of paardentrailer brengt vaak een behoorlijke investering met zich mee. Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een trailer of aanhanger echter graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een aanhangwagen te leasen. U financiert de aanschaf van uw aanhanger dan middels een beperkt vast bedrag per maand. Na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom.