LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met iDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
BOVAG gecertificeerd

Fietsaanhangwagens

Open of gesloten fietsaanhangwagen kopen

Het transport van vervoersmiddelen vraagt om specifieke aanhangwagens. Ten eerste moeten de voertuigen moeiteloos op of in de trailer kunnen worden geladen. Ten tweede is het van belang dat deze goed zijn vast te zetten, zodat tijdens de reis geen schade ontstaat.

 • {"item_name":"Open fietsaanhanger","item_id":84969,"currency":"EUR","price":null,"item_brand":"","item_category":"Fietsaanhangwagens","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category Results","index":0,"quantity":1}

  Open fietsaanhanger

  Meer informatie
 • {"item_name":"Fiets aanhanger tandems","item_id":84967,"currency":"EUR","price":null,"item_brand":"","item_category":"Fietsaanhangwagens","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category Results","index":1,"quantity":1}

  Fiets aanhanger tandems

  Meer informatie
 • {"item_name":"Gesloten fietsaanhanger","item_id":84968,"currency":"EUR","price":null,"item_brand":"","item_category":"Fietsaanhangwagens","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category Results","index":2,"quantity":1}

  Gesloten fietsaanhanger

  Meer informatie

Om die reden bestaan er trailers voor alle soorten transportmiddelen. Heeft u geregeld elektrische fietsen, reguliere fietsen, mountainbikes, toerfietsen, ligfietsen, racefietsen, tandems of andere fietsen te vervoeren? Dan is een open of gesloten fiets aanhanger de ideale oplossing. PAK Aanhangwagens verkoopt standaardmodellen en bouwt fietstrailers met maatwerk.

Voordelen fietstrailer ten opzichte van fietsendrager

Er bestaan meerdere manieren om fietsen met uw auto te transporteren. Zo kunt u ze vervoeren in een draagrek dat achter op de auto is gemonteerd of vastzetten op het dak. Hoewel afdoende zijn beide methodes niet optimaal. Zo zijn met een op de trekhaak geïnstalleerde fietsendrager het autokenteken en de verlichting niet goed zichtbaar. Daarom dient het rek te zijn uitgerust met een kentekenplaat, rem- en achterlichten, reflectoren en richtingaanwijzers. Wanneer u voor uw fiets een aanhangwagen gebruikt, zijn dergelijke aanpassingen niet nodig. Een ander nadeel van een fietsendrager achterop is dat de toegestane kogeldruk van de trekhaak snel wordt overschreden. Zeker met het transport van elektrische fietsen. De kogeldruk van trekhaken is soms niet meer dan 40 kg of 50 kg. Een elektrische fiets weegt circa 25-30 kg. Anders dan met een aanhanger voor fietsen kunt u zo dus slechts een enkele fiets transporteren. Ook een dakdrager leent zich vooral voor lichtere fietsen. Met fietsvervoer op het autodak vangt u bovendien extra wind, waardoor het brandstofverbruik hoger ligt. Achterklepdragers veroorzaken niet zelden lakschade.

Fietsaanhanger voor vakantie en andere doeleinden

Dankzij aanhangwagens zijn fietsen op een veilige en comfortabele manier mee te nemen. Bijvoorbeeld naar uw vakantieadres in het buitenland of in eigen land. Ook wanneer u graag dagtochten per fiets door natuurgebieden of andere regio’s maakt, is een aanhangwagen voor fietsen ideaal. U bent dankzij de fiets aanhangwagen achter de auto uiterst flexibel en kunt overal in het land en op uw eigen tijd komen. Fietstrailers zijn daarom heel praktische oplossingen voor fietstoerclubs en wielerverenigingen. Ze bieden plaats aan meerdere fietsen en zijn geschikt om over grote afstanden te reizen. Dit voordeel geldt natuurlijk ook voor schoolklassen en scoutinggroepen die voor één of meer dagen uitstapjes in het land maken. Een aanhangwagen voor fietsvervoer maakt het extra gemakkelijk om de fietsen van de kinderen mee te nemen naar de plaats van bestemming.

Fietsaanhangwagen bij PAK

Bij PAK vindt u fietstrailers in diverse varianten. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en gewichtsklassen. Afhankelijk van het ontwerp zijn de aanhangwagens bedoeld voor twee of meer fietsen. Het bekendste model is de open aanhanger voor fietsen. Wij hebben deze in uitvoeringen voor standaardfietsen en tandems. U kunt ook bij ons terecht als u voor uw fietstransport een aanhangwagen met een dichte bak zoekt. Een belangrijk voordeel van een gesloten aanhanger is dat een fiets beter beschermd tegen diefstal. Dat maakt dit type aanhangwagen tevens geschikt als stalling, bijvoorbeeld op uw vakantieadres. Daarnaast beschermt de dichte bak de fiets of fietsen tegen het weer. Een elektrische fiets kan met name last ondervinden van natte weersomstandigheden, want dit soort fietsen is niet helemaal waterdicht. Voor tijdelijk gebruik kunt u natuurlijk altijd rekenen op onze verhuur.

Eigenschappen aanhangwagen voor fietsen

Ongeacht of u een gesloten of open fietsaanhanger koopt, hebben al onze exemplaren een aantal overeenkomstige features. Wat alle trailers bijvoorbeeld met elkaar gemeen hebben, is dat ze zijn voorzien van stalen framen die stevig en duurzaam zijn. Daarnaast hebben ze robuust vastzetsysteem voor fietsen. Dit zorgt ervoor dat de fietsen niet kunnen omvallen of van een open fietstrailer kunnen worden verloren. Uiteraard kunt u elke fietstrailer voor de auto eenvoudig laden en lossen. Sommige exemplaren hebben daarvoor oprijplaten, andere beschikken over een kantelbare bak met een oprijklep. Overigens zijn de meeste modellen uitgerust met een geremde dubbele as, maar wij kunnen u ook helpen aan een enkelas aanhangwagen voor fietsvervoer.

Aanhanger fiets met speciaalbouw

Zoals met alle trailers is het mogelijk om een fiets aanhangwagen door ons te laten bouwen. De monteurs in onze werkplaats hebben veel ervaring met maatwerkoplossingen. Zolang het ontwerp aan de RDW-eisen voldoet, kunnen wij dan ook elk type fietstrailer ontwikkelen. Als basis gebruiken we een leeg chassis of open of gesloten wagen uit onze occasions. Daarvan maken wij een fiets aanhanger die helemaal naar uw wensen is. Moet de aanhanger bijvoorbeeld een vastzetsysteem hebben voor kinderfietsen met wielen van 16 inch? Dan is dat geen enkel probleem. Ook rond afmetingen, bakopbouw en totaalgewicht is van alles mogelijk. Neem voor speciaalbouw en maatwerk van een fiets aanhangwagen contact met ons op.

Online fietsaanhangwagen bestellen

Wilt u een aanhanger voor fietsen uit ons reguliere aanbod bestellen? Dan kan dat gewoon online. Door gebruik te maken van onze website kunt u voor elke fiets aanhanger nadere informatie opvragen of direct een bestelling plaatsen. U hoeft het aankoopbedrag trouwens niet in één keer te betalen. Bij PAK bieden wij u namelijk de mogelijkheid om een fietstransport aanhangwagen te leasen. U betaalt gedurende de leaseperiode dan een vast maandbedrag en heeft de fietsaanhanger vanaf het begin in uw bezit. Wij hanteren leasetermijnen van 12, 24, 36, 48, 60 en 72 maanden. Heeft u vragen of wilt u langskomen in de showroom? PAK Aanhangwagens is bereikbaar via social media, telefoon, e-mail en het online antwoordformulier.

Waar moet ik op letten als ik een aanhangwagen koop?

Aanhangwagens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat de aanhangwagen aansluit bij de werkzaamheden die u vaak uitvoert. De gewichten en afmetingen zijn hierbij het belangrijkste. Voor specifiek advies kunt u het beste contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, zij zorgen voor een oplossing op maat.

Welke merken aanhangers biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens bieden wij een ruim assortiment aan aanhangwagens. Proline, Easyline en Ifor Williams zijn onze topmerken, verder leveren wij ook aanhangwagens van de premium Nederlandse merken Anssems, Hulco en Saris. Voor de beste ongeremde bakwagen leveren wij aanhangers van het merk Loady. Voor de beste paardentrailers hebben wij de merken Cheval Liberté, Careliner, Proline en Ifor Williams in ons assortiment.

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een aanhangwagen te mogen rijden?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde aanhanger te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de aanhanger, niet door het aantal assen van een aanhangwagen, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. U vindt deze pagina op: https://www.pak-aanhangwagens.be/informatie/informatie-over-rijbewijzen/

Kan ik een aanhangwagen leasen bij PAK Aanhangwagens?

De aankoop van een aanhangwagen of paardentrailer brengt vaak een behoorlijke investering met zich mee. Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een trailer of aanhanger echter graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een aanhangwagen te leasen. U financiert de aanschaf van uw aanhanger dan middels een beperkt vast bedrag per maand. Na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom.