Wij krijgen veel vragen over het coronavirus, Bekijk onze speciale informatiepagina voor onze maatregelen.

Aanhangwagens enkelas kopen

Aanhangwagen enkelas kopen

Wanneer u interesse heeft in een aanhanger uitgevoerd als enkelasser, dan zijn er veel modellen om uit te kiezen. Een belangrijke afweging is natuurlijk waarvoor u de trailer wilt gaan gebruiken en of u een geremd of ongeremd exemplaar wilt. Ook andere zaken kunnen echter meespelen bij het maken van uw keuze, zoals totaalgewicht, merk en verkrijgbare accessoires. PAK Aanhangwagens is de officiële dealer van diverse uitstekende merken en beschikt over een breed aanbod trailers voorzien van één as. Bestel uw enkelasser via onze site of koop deze in onze showroom.

Binnen- of buitenlands merk aanhanger enkelas kopen

In ons assortiment enkelassers is een groot aantal merken vertegenwoordigd. Dat zijn niet de minste, zodat u bij ons altijd een enkelas aanhangwagen koopt van een producent die zijn sporen verdiend heeft. Zo vertegenwoordigen wij buitenlandse merken als Ifor Williams, Easyline en Humbaur. Nederland zelf speelt evenwel ook een belangrijke rol in de wereld van de trailerbouw. Onder meer Proline en Anssems zijn bekende Nederlandse fabrikanten van enkelassige aanhangers. Naast een officieel verkooppunt van bovenstaande merken, zijn wij ook een erkende Saris dealer. U kunt onder meer een houten of aluminium enkelas bakwagen van deze Nederlandse aanhangerbouwer kopen. De populaire open trailer Mc Alu Pro bestaat volledig uit aluminium. Doordat dit materiaal bijzonder licht is, blijft er ook in de variant met het laagste totaalgewicht veel laadvolume over.

Juiste rijbewijs bij enkelasser kopen

Een belangrijk punt om bij de aanschaf van een enkelas aanhangwagen rekening mee te houden, is welk rijbewijs de beoogde bestuurder van de trekauto bezit. Het type rijbewijs bepaalt namelijk met welk soort aanhangers mag worden gereden. Zo mogen met het B rijbewijs bijvoorbeeld alleen trailers worden voortgetrokken met een totaalgewicht van 750 kg. Bij enkelassers tot 750 kg gaat het vaak om een enkelasser ongeremd model. Wanneer de aanhangwagen zich in een gewichtscategorie bevindt die hoger is, dan is een BE-rijbewijs vereist. Hebben het trekvoertuig, de trailer en de daarin aanwezige vracht een gewicht tussen 3500 en 4250 kg? Dan dient de chauffeur een rijbewijs B+ (code 96) te hebben. Dit betekent trouwens niet dat u met elke willekeurige auto en een B-rijbewijs zonder meer 750 kg mag voorttrekken. Elke auto heeft namelijk een maximaal toegestaan gewicht dat eraan mag worden gekoppeld.

Aanhanger enkelas kopen met juiste eigenschappen

Gelukkig is het niet zo dat de regelgeving omtrent aanhangwagengewicht en maximale last u al te zeer beperkingen oplegt. Ook wanneer u als houder van een rijbewijs B behoefte heeft aan een gesloten enkelasser, vindt u dus zeker een geschikt exemplaar van 750 kg. En u kunt eveneens bij ons terecht voor een lichtgewicht en met één paar wielen uitgeruste plateauwagen, kipper, koelaanhanger, rubberboottrailer, motortransporter, veewagen of aanhanger met huif. Enkelassers zijn daarnaast ook wel leverbaar in hogere gewichtsklassen. We hebben bijvoorbeeld autotransporters met één as en een totaalgewicht van 1500 en 1800 kg. Vaker zult u in deze zwaardere categorieën echter tandemassers en tridemassers aantreffen. Met een aanhanger met een enkele as en een gewicht van meer dan 750 kg koopt u trouwens altijd een geremde enkelasser. De lichtste gewichtsklasse bestaat uit ongeremde trailers. Voor meer informatie over losse onderdelen kunt u ook terecht op onze onderdelen pagina.

Uw aanhangwagen enkelas kopen in Kapelle

Heeft u een enkelasser aanhanger op het oog, dan is de koop direct te sluiten door verder gebruik te maken van onze website. Op de productpagina klikt u op de button ‘Bestellen’, waarna u desgewenst eventuele accessoires kunt toevoegen. Vervolgens vult u uw gegevens in en voltooit u de bestelling. Veel enkelassige wagens zijn direct uit voorraad leverbaar, zodat u deze binnen afzienbare tijd op uw terrein of voor de deur heeft staan. Door te kopen via onze website stemt u in met het gebruik van cookies om bepaalde informatie op te slaan. Hiermee optimaliseren wij uw bezoekerservaring, zonder dat uw identiteit bij ons bekend wordt. Wilt u meer weten over welke gegevens wij bijhouden? Op onze disclaimer-pagina kunt u hier alles over lezen. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om een enkelasser te kopen in onze showroom in het Zeeuwse Kapelle. Kom vrijblijvend langs of neem eerst contact op via social media, e-mail, het online antwoordformulier of telefoon. Zoekt u een aanhangwagen in Brabant? Kijk dan op de site van Aanhangwagens XXL West-Brabant!