Wij krijgen veel vragen over het coronavirus, Bekijk onze speciale informatiepagina voor onze maatregelen.

Geremd

Geremde aanhangwagen

Tijdens uw zoektocht naar een nieuwe aanhangwagen bent u vast de termen geremd of ongeremd tegengekomen. Maar wat betekenen deze termen nu precies? Waar moet u rekening mee houden? En wat zijn de verschillen tussen een aanhangwagen die geremd of ongeremd is? Antwoorden op deze vragen vindt u op deze aanhangwagen geremd pagina en op de pagina over ongeremde aanhangers.

Een geremde aanhangwagen is een aanhanger die voorzien is van een oplooprem. De rem treedt inwerking indien het trekkende voertuig moet remmen en daardoor de aanhanger in de richting van het voertuig wordt geduwd. De dissel van de aanhanger bevat een mechanisme die de remmen van de aanhangwagen activeren. Het is van groot belang dat deze constructie regelmatig wordt afgesteld en gecontroleerd.

Verschillen

Om tijdens uw zoektocht te kunnen bepalen welk type aanhangwagen geschikt is, is het van belang om de verschillen te weten om een juiste beslissing te nemen. In onderstaand schema hebben wij de drie belangrijkste verschillen voor u opgesomd:

LaadvermogenStabiliteitVeiligheid
Geremde aanhangwagen750 kilogram t/m 3500 kilogram+++++++
Ongeremde aanhangwagent/m 750 kilogram+++++

Op het kentekenbewijs van uw auto staat vermeld wat de totale trekkracht is voor een geremde of ongeremde aanhanger. De trekkracht van uw auto dient groter te zijn dan het totaalgewicht van de aanhangwagen. Onder totaalgewicht wordt verstaan: het eigen gewicht + het laadvermogen. Wij raden u aan om dit niet te overtreden omdat er flinke boetes tegenover staan.

Aanhanger geremd kopen bij PAK Aanhangwagens

Een aanhanger geremd kopen doet u bij de aanhangwagen specialist van Zeeland (Nederland). Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u exact helpen bij het uitzoeken van de juiste aanhangwagen. Wij hebben een ruim assortiment geremde aanhangwagens op voorraad waardoor wij korte levertijden kunnen garanderen.

Een bezoek aan onze showroom is de moeite waard. Hier kunt u diverse modellen bekijken en samen met onze specialisten kijken naar de overige wensen en behoeftes. Wij helpen u graag bij het hele traject bij de aanschaf van een nieuwe geremde aanhanger. Van oriëntatie tot aan de koop, maar ook na de koop staan wij voor u klaar.

Onze showroom is gelegen op een unieke locatie langs de A58, afslag 34 bij bedrijventerrein Smokkelhoek te Kapelle op ongeveer een half uur rijden van Antwerpen.