LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met iDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
BOVAG gecertificeerd

Schamelwagens

Schamelwagen

Belangrijke informatie: Per november 2014 is de wetgeving omtrent de goedkeuring gewijzigd. Nieuwe type schamelwagens worden op dit moment niet meer goedgekeurd in Europa.

Schamelwagens zijn bedoelt om met zware en lange lading comfortabel lange afstanden af te leggen.

De schamelwagen heeft haar naam de danken aan de schamel. De schamel is het gedeelte wat de aanhangwagen met de auto verbind. In het geval van de schamelwagen is de schamel 360 graden draaibaar. Het grote voordeel hiervan is dat u nooit last heeft van te veel of te weinig kogeldruk omdat de schamel van boven naar beneden kan bewegen. Een ander bijkomend voordeel is dat u met de schamelwagen makkelijker manoeuvreert wanneer u een groot voertuig bestuurt.

Aanbod schamelwagens bij PAK Aanhangwagens

Schamelaanhangers zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. PAK Aanhangwagens heeft voor iedere klus een schamelwagen in het assortiment. Wij bieden de volgende uitvoeringen aan:

  • Standaard, volledig vlak
  • Huif opbouw
  • Gesloten opbouw
  • Met oprijplaten

Bent u nog niet zeker welk type schamelaanhanger voor u geschikt is? Kom gerust eens langs in onze showroom en wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Heeft u een enkele keer een schamelaanhanger nodig dan is het ook mogelijk om te huren bij PAK Aanhangwagens. Aangezien onze schamelwagen vaak gebruikt wordt, raden wij u aan om tijdig deze wagen te reserveren.

Goedkeuring schamelwagens in de EU

Per november 2014 is de wetgeving omtrent de goedkeuring gewijzigd. Nieuwe type schamelwagens worden niet meer goedgekeurd in Europa. Dit heeft te maken met het type remsysteem, wat te oud is. Er wordt op dit moment hard gewerkt om een oplossing te vinden, zodat er op korte termijn weer nieuwe schamelaanhangers geleverd kunnen worden.

Onderhoud

Heeft u een schamelaanhanger die u regelmatig gebruikt? Dan raden wij aan om uw schamelaanhanger jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven. PAK Aanhangwagens kan dit voor u uitvoeren. Wij hebben de kennis en apparatuur in huis voor alle onderhoud- en montage werken. Gedurende de tijd dat wij uw schamelaanhanger onderhouden is het mogelijk om een vervangende aanhangwagen mee te nemen. Maak vandaag nog eenvoudig een afspraak met onze werkplaats.

PAK Aanhangwagens is dé aanhangwagen specialist in Zeeland. Onze showroom is gelegen op een unieke locatie langs de A58, afslag 34 bij bedrijventerrein Smokkelhoek te Kapelle.

Waar moet ik op letten als ik een aanhangwagen koop?

Aanhangwagens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat de aanhangwagen aansluit bij de werkzaamheden die u vaak uitvoert. De gewichten en afmetingen zijn hierbij het belangrijkste. Voor specifiek advies kunt u het beste contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, zij zorgen voor een oplossing op maat.

Welke merken aanhangers biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens bieden wij een ruim assortiment aan aanhangwagens. Proline, Easyline en Ifor Williams zijn onze topmerken, verder leveren wij ook aanhangwagens van de premium Nederlandse merken Anssems, Hulco en Saris. Voor de beste ongeremde bakwagen leveren wij aanhangers van het merk Loady. Voor de beste paardentrailers hebben wij de merken Cheval Liberté, Careliner, Proline en Ifor Williams in ons assortiment.

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een aanhangwagen te mogen rijden?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde aanhanger te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de aanhanger, niet door het aantal assen van een aanhangwagen, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. Deze pagina vindt u hier.

Kan ik een aanhangwagen leasen bij PAK Aanhangwagens?

De aankoop van een aanhangwagen of paardentrailer brengt vaak een behoorlijke investering met zich mee. Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een trailer of aanhanger echter graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een aanhangwagen te leasen. U financiert de aanschaf van uw aanhanger dan middels een beperkt vast bedrag per maand. Na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom.